...

Vleesvervanger getest: Tivall pittige worst

door | 28 mei 2014 | Tivall, Vleesvervangers, worst

Print Friendly, PDF & Email

pittige_worstHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de pittige worst van Tivall!

Vegetarische pittige worst
Het is natuurlijk geheel persoonlijk maar zoals jullie inmiddels misschien weten ben ik niet zo’n fan van de worsten. Toch heb ik me er deze week weer aan gewaagd en de pittige worst van Tivall geprobeerd. In tegenstelling tot de rookworst hoef je deze niet te koken, maar mag je hem (evenals de braadworst) gewoon gedurende vijf minuten in een koekenpan bakken op matige temperatuur. Dan krijgt je worst een knapperig, gebruind velletje en is hij klaar voor gebruik!

Smaak, structuur en toepassing
Hoewel ik de vorige keer al lichtelijk positief was over de braadworst vind ik de pittige worst echt helemaal niet gek. Door de pittige, kruidige smaak gaat het kunstmatige, licht zoete eraf en bovendien smaakt de worst daardoor ook niet zo rokerig. Dat geeft de pittige worst echt een grote voorsprong op de andere worsten! De structuur blijft zacht en ietwat ‘sponzig’, maar met een sterke smaak ditmaal. Dat maakt de pittige worst tot de beste! Een aanrader in combinatie met onze Hollandse pot, maar ook met een simpele salade of pasta en misschien zelfs op brood.

Voedingswaarde
Zoals we inmiddels gewend zijn van Tivall is de pittige worst aangevuld met vitamine B12 en ijzer, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Wat betreft de voedingswaarde presteert de pittige worst in vergelijking met de braadworst en de rookworst verreweg het beste! Een worst bevat 260 calorieën en 19 gram vet (een pakje bevat 2 worsten). Dit maakt de worst nog steeds niet tot de beste keuze, maar wel tot worst-favoriet!

Voor de veganist: de pittige worst bevat helaas ei. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de pittige worst bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: pititge worst van Tivall
Article Name
Vleesvervanger getest: pititge worst van Tivall
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de pittige worst van Tivall!
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

5 Reacties

  1. Zoë

    Weet je toevallig waar het ‘huidje’ van de worst van gemaakt is? Gewoon kunstmatig toch? & geen darm ofzo? Want als t gewoon echt 100% vlees vrij is ga ik t proberen

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Hi Zoe, het is absoluut 100% vleesvrij. Komt geen dier aan te pas 🙂 Ik ben benieuwd wat je vindt!

      Antwoord
  2. Ester

    Wat een leuk blog en fijne recensies! Ik vraag me af of je ook naar de e-nummers lijkt in de vleesvervangers? Mag ik er van uit gaan dat als je ze niet noemt er geen e-nummers aanwezig zijn?

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Dag Ester, ik zou dat misschien meer moeten doen, maar let daar nu niet altijd specifiek op. Ik moet wel zeggen: vaak valt het gelukkig mee, maar soms zitten ze erin en geef ik dat niet specifiek aan. Ik zal er meer op gaan letten!

      Antwoord
  3. Anna

    Ziet er heerlijk uit! Wil deze ook eens een keer proberen…

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt