...

Vleesvervanger getest: Tivall shoarma

door | 26 mrt 2014 | stukjes, Tivall, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

IMG_9076Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Tivall shoarma!

Vegetarische shoarma
Deze week vond ik weer een originele vleesvervanger in de Albert Heijn: de vegetarische shoarma van Tivall. Het ziet eruit als shoarma, het ruikt als shoarma en is super gemakkelijk te bereiden. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma op hoog vuur gedurende tien minuten. Regelmatig omscheppen terwijl de kruidige geuren je om je neus vliegen en klaar!

Smaak, structuur en toepassing
Ik moet een bekentenis doen: ik heb in mijn leven nog nooit echte shoarma gegeten. Dus wie ben ik om deze shoarma te beoordelen? Toch wist ik vanaf de eerste hap zeker dat dit is zoals Shoarma dient te smaken. Dankzij de kruiden werd ik direct overvallen door Oosterse associaties. Geur en smaak vermengen zich tot een super lekker geheel. Ook de structuur is goed: zacht, knapperig, stevige bite, tikje taai. In één woord heerlijk. Ik at de shoarma traditioneel op een stukje Turks brood met sla en paprika, maar hij lijkt me ook heerlijk in combinatie met wokgerecht. Echt proberen!

Voedingswaarde
De vegetarische shoarma is door Tivall verrijkt met vitamine B12 en ijzer en is ook nog eens mager. De shoarma bevat 215 calorieen en 7 gram vet per 100 gram (een pakje is 175 gram en bevat een grote hand vol reepjes). Dus lekker, light en verstandig. Ik zeg: ideale vleesvervanger! Tivall bedankt voor deze.

Voor de veganist: de vegetarische shoarma bevat helaas eiwit. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de vegetarische shoarma bevat helaas tarwe en gerst dus is niet glutenvrij.

Summary
Vleesvervanger getest: Tivall shoarma
Article Name
Vleesvervanger getest: Tivall shoarma
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Tivall shoarma!
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt