Print Friendly, PDF & Email

IMG_4828Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Spicy Falafel van Tivall!

Spicy Falafel balletjes
Deze week een nieuwe variant op de Falafel burger en de Falafel balletjes: Spicy Falafel! Dit zijn pittig gekruide falafel balletjes voorzien van de nodige specerijen. Falafel balletjes bakken is een kunst. Doordat ze zo zacht en rul van structuur zijn is een goede antiaanbaklaag een must omdat ze anders blijven plakken of uit elkaar vallen. Het makkelijkst is dus een aantal minuten in de oven, maar ook in de pan gaat het prima gedurende vijf minuten als je ze regelmatig draait.

Smaak, structuur en toepassing
De Spicy Falafel van Tivall vind ik echt lekkerder dan de gewone Falafel balletjes. Deze balletjes hebben echt pit: flink pittig, je proeft de kikkererwten en de paprika zonder dat ze meelderig worden. De specerijen smaken puur. Deze Spicy Falafel geeft het gevoel van een authentiek en is een goede aanvulling op het bestaande assortiment. Ideaal in combinatie met een eenvoudige salade of juist een Aziatisch getinte rijstmaaltijd. Deze Spicy Falafel maakt het af!

Voedingswaarde
Mooie bijkomstigheid van de balletjes is dat ze rijk zijn aan vitamine B12, ijzer en eiwitten, zoals we gewend zijn van de vleesvervangers van Tivall. Wel zijn ze enigszins rijk aan calorieën: de Spicy Falafel balletjes bevatten 200 calorieën en 9 gram vet per 100 gram (een pakje is 210 gram en bevat twaalf balletjes). Dit is best veel in vergelijking met sommige andere vleesvervangers, maar wel te verklaren door de grote hoeveelheid kikkererwten. Bovendien zijn de balletjes enorm vullend, dus kunnen gemakkelijk met meerdere mensen gedeeld worden, of gegeten worden bij een lichte maaltijd zonder al te veel koolhydraten.

Voor de veganist: de Spicy Falafel balletjes zijn geheel veganistisch!
Voor gluten-allergie: de Spicy Falafel balletjes bevatten helaas paneermeel, dus zijn niet glutenvrij.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: de Spicy Falafel van Tivall!
Article Name
Vleesvervanger getest: de Spicy Falafel van Tivall!
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Spicy Falafel van Tivall!
Author