Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Tivall toscaanse carré!

Toscaanse carréToscaanse carré
Voortgaand op de gevulde spinazie-kaasrondo van vorige week testte ik deze week de Toscaanse carré van Tivall gevuld met kaas, zongedroogde tomaat en pesto. Kortom, met een Italiaans tintje. De carré  is gemakkelijk te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur zodat de binnenkant kan opwarmen terwijl de buitenkant goudbruin kleurt en knapperig wordt. Zout en peper is niet nodig, de pesto doet de rest.

Smaak, structuur en toepassing
De Toscaanse carré is iets bescheidener van formaat dan de rondo van vorige week. Het is een mooi gepaneerd vierkant blokje met ronde hoeken en een knapperig korstje. Dat knapperige korstje is dan ook het enige wat ik kan zeggen over de structuur want verder is het een dikke, kazige spons. Het is natuurlijk persoonlijk, maar mij stond het tegen de carré helemaal op te eten. Dit heb ik dan ook niet gedaan. De vettige vulling die eruit ziet als een grote blanke kaasmassa met hier een daar een rood tomaatstipje roept bij mij aversie op. De smaak is heus niet slecht, maar zeker niet verfijnd. Meer iets om je snack-honger mee te stillen na een lange nacht stappen. Mocht je hem toch willen verwerken in een maaltijd dan zou ik hem combineren met een frisse salade of eventueel met een eenvoudige pasta met verse tomatensaus.

Voedingswaarde
Zoals de vulling van de carré al doet vermoeden is het geen calorie-arme variant, wel bevat hij zoals we van Tivall gewend zijn vitamine B12, ijzer en eiwitten hetgeen natuurlijk van belang is voor de vegetariër. Qua voedingswaarde bevat de Toscaanse carré 172 calorieën en 8 gram vet per rondo (een pakje bevat er 2). Dit is dus een rijke aanvulling van je maaltijd. Calorieën waarvoor je wellicht liever iets lekkerders zou eten, zoals echte verse buffelmozzarella en een lepeltje pesto door die Italiaanse pasta. Net zo Toscaans.

Voor de veganist: de Toscaanse carré bevat helaas kaas en scharrelei-eiwit. Dus no go.

Summary
recipe image
Recipe Name
Toscaanse carré
Published On