Valess Milner
5 (100%) 1 vote[s]

8QKjoDe komende weken test ik iedere woensdag een vleesvervanger uit de Albert Heijn net zo lang tot ik ze allemaal gehad heb en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarde kennen. Zo hoef je nooit meer twijfelend voor dat schap-van-oneindige-vreemde-mogelijkheden te staan.

Valess Milner filet
Omdat Valess lang niet zoveel variaties aan vleesvervangers heeft als Tivall of de Albert Heijn bespreek ik nu pas mijn eerst Valess vleesvervanger. De ‘Valess Milner’ oftewel een gevulde filet met Milner 30+ kaas. Valess is in tegenstelling tot veel andere vleesvervangers grotendeels gemaakt van zuivel, waardoor de ‘filets’ rijk zijn aan eiwit en calcium. Bovendien wordt ijzer en vitamine B6 toegevoegd. Verder ziet Valess er weinig spannend uit, een platte ovale gepaneerde ‘filet’, even eenvoudig te bereiden als de eerder geteste vleesvervangers: in een koekenpan met een drupje hete olie bak je de Valess Milner filet gedurende vijf minuten op matig vuur tot hij iets knapperig wordt en goudbruin kleurt.

Smaak, structuur en toepassing
De structuur van de Valess Milner filet valt direct op. Hij is buitengewoon stevig, met een unieke, licht taaie bite. Een behoorlijke kipassociatie, maar niet onprettig. Een hele natuurlijke smaak, zonder vreemde toevoegingen. De kaas in deze filet vind ik echter een beetje misplaatst. Het plakkerige plakje kaas in het midden smelt op geen enkele manier samen met de rest van de burger en voegt weinig toe aan de smaak, behalve vettigheid. De Valess burger zelf mag er zijn wat mij betreft, dus van een neutrale variant heb ik goede verwachtingen! De Valess Milner filet is gemakkelijk te combineren met een frisse salade, bij een wokgerecht met veel groente of bij een Hollands potje. Handig!

Voedingswaarde
De Valess filet is dus rijk aan eiwit en calcium en aangevuld met ijzer en vitamine B6. Waardevolle toevoeging voor de vegetariër! Verder bevat hij 210 calorieën en 10 gram vet per filet (een pakje bevat 2 filets). Dat is niet weinig, maar de stevige filet is dan ook bijzonder vullend en bovendien ben ik benieuwd wat dit betekent voor de filet zonder kaas. Kortom, een mooie toevoeging aan ons vleesvervanger-assortiment!

Voor de veganist: de Valess Milner filet bevat helaas melk, ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de Valess Milner filet bevat helaas tarwemeel, dus is niet glutenvrij

Summary
recipe image
Recipe Name
Valess Milner
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!