Print Friendly, PDF & Email

Valess Toscana.ashxHet vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Veless Toscana!

Valess Toscana filet
Stiekem heeft Valess ook een scala aan vleesvervangers in de aanbieding, maar hun variaties wisselen met het seizoen en zijn niet overal te verkrijgen. Daarom is het soms even zoeken, maar deze week vond ik een nieuwe: Valess Toscana! Valess is in tegenstelling tot veel andere vleesvervangers grotendeels gemaakt van zuivel, waardoor de ‘filets’ rijk zijn aan eiwit en calcium. Verder ziet Valess er weinig spannend uit, een platte ovale gepaneerde ‘filet’, even eenvoudig te bereiden als de eerder geteste vleesvervangers: in een koekenpan met een drupje hete olie bak je alle Valess filets gedurende vijf minuten op matig vuur tot hij iets knapperig wordt en goudbruin kleurt.

Smaak, structuur en toepassing
De structuur van alle Valess filets is identiek omdat alles filets van dezelfde basis gemaakt worden met steeds een andere vulling die zorgt voor het verrassingseffect. De Valess filet in het algemeen is buitengewoon stevig, met een unieke, licht taaie bite. Een behoorlijke kipassociatie, maar niet onprettig. Een hele natuurlijke smaak, zonder vreemde toevoegingen. Helaas voor Valess vond ik net als de kaas in de ‘Milner’ filet de Toscaanse saus in deze ‘Toscana’, die ik associeer met pure pastasaus, een beetje misplaatst. De saus in het midden smelt op geen enkele manier samen met de rest van de filet en maakt hem zelfs een beetje nat en zompig. Wel draagt de saus bij aan de smaak, want eerlijk is eerlijk: de saus is goed op smaak! En de Valess filet zelf die is wat mij betreft altijd goed en een fijne basisvariatie op de andere vleesvervangers. De Valess Toscana is goed te combineren met een frisse salade of een licht Italiaans pastaatje.

Voedingswaarde
De Valess filet is dus rijk aan eiwit en calcium en aangevuld met ijzer en vitamine B6. Waardevolle toevoeging voor de vegetariër! Verder bevat hij 210 calorieën en 10 gram vet per filet (een pakje bevat 2 filets). Dat is niet weinig, maar de stevige filet is dan ook bijzonder vullend. Al met al een goede toevoeging aan ons assortiment!

Voor de veganist: de Valess Toscana filet bevat helaas melk, ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de Valess Toscana filet bevat helaas tarwemeel, dus is niet glutenvrij.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: Valess toscana
Article Name
Vleesvervanger getest: Valess toscana
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Valess toscana!
Author