Print Friendly, PDF & Email

IMG_3585Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Vega Burger van Vivera!.

Vegetarische burger van Vivera
Vivera is vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Vandaag een van Vivera’s burgers (ja, ze hebben verschillende soorten): de vegetarische burger op basis van soja- en tarwe-eiwit.

Smaak, structuur en toepassing
De vegetarische burger van Vivera is niet de eerste ‘hamburger’ die ik test, dus ik ben heel benieuwd. Hij is lekker vezelachtig, wat zorgt voor een goede structuur met een lekkere bite. Daarnaast is hij zacht van smaak, behoorlijk neutraal dus niet bijzonder kruidig, waardoor je hem goed op smaak kan brengen in combinatie met andere ingrediënten. Dit betekent wel dat als je hem niet goed combineert hij misschien een beetje saai is. Je zou hem dus extra kunnen kruiden in de pan (sowieso beetje zout en peper geeft als een boost), maar je kan er ook een originele hamburger van bouwen met een stevig broodje en fijne toppings zoals rucola, mango en tahin. Wedden dat je dan binnen no-time een heerlijke lunch of diner op tafel hebt!

Voedingswaarde
Deze lupine burger bestaat voor 72% uit soja- en tarwe-eiwit, aangevuld met ijzer en vitamine B12. Daarnaast zitten er toch wel wat kruiden en specerijen in, maar die komen naar mijn idee nog niet zo tot hun recht – mag best wat meer! Als we kijken naar de voedingswaarde dan bevat een pakje twee burgers van ieder 100 gram, met 179 calorieën en 6,1 gram vet per burger. Dit is iets meer dan de andere ‘neutrale’ vegaburgers die ik testte, maar nog steeds prima voor een verantwoorde maaltijd. Wat is jullie favoriete vegaburger?

Voor de veganist: de burger bevat helaas kippen-eiwit, dus no go. Vivera heeft speciale 100% plantaardige producten, die zijn wel geschikt en herkenbaar aan de verpakking.
Voor gluten-allergie: de burger bevat helaas tarwe-eitwit en tarwevezels dus is no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vega Burger Vivera
Article Name
Vega Burger Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Vega Burger Vivera!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!