Print Friendly, PDF & Email

IMG_1739Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we:de Vegetarische schnitzel van Vivera!

Vegetarische schnitzel van Vivera
Vorige maand besteedde ik voor het eerste aandacht aan de vleesvervangers van Vivera. Een merk dat ik tot nu dan nog helemaal niet aan bod had laten komen, terwijl ze al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maken! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Ook perfect voor de vegan dus! En onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Kort geleden testte ik de lupine schnitzel van Vivera, dus sommigen zullen denken: weer een schnitzel?! Inderdaad, want de lupine schnitzel was op basis van de lupine peulvrucht, en deze schnitzel is voor 57% op basis van soja- en tarwe-eiwit. Dus ik ben heel benieuwd naar het verschil!

Smaak, structuur en toepassing
Volgens vriendlief – en die kan het weten – is deze schnitzel een stuk ‘kippiger’ dan de lupine schnitzel. Je proeft duidelijk dat hier veel minder peulvruchten in zitten. Deze schnitzel heeft een veel zachtere bite met een meer vezelachtige structuur. De lupine schnitzel was veel steviger en had zo’n typerende peulvruchtbite (vond ik – zeker nu ik ze vergelijk). Opnieuw in de schnitzel dun, mooi groot met precies de juiste hoeveelheid paneermeel om te zorgen voor een knapperig korstje. Welke je lekkerder vindt is geheel persoonlijk en hangt ook af van het eten waarmee je het combineert. Deze heeft in ieder geval echt de kip-associatie dus is voor de vleesminderaars onder ons een uitdagende vervanger!

Voedingswaarde
Grappig om te zien is dat ondanks de verschillende opbouw van het product beide schnitzels qua voedingswaarde overeenkomen. Het scheelt slechts vier calorieen! Zo bevat deze schnitzel, aangevuld met ijzer en vitamine B12 zoals we van Vivera gewend zijn – 215 calorieën en 9 gram vet per schnitzel (een schnitzel is 100 gram en er zitten er twee in een pakje). Ik vind dit niet bepaald weinig, maar het is echt een behoorlijk grote schnitzel waar ik nog maar weinig bij nodig zou hebben. Frisse groene salade erbij en klaar is je gezonde en verantwoorde maaltijd.

Voor de veganist: de schnitzel bevat helaas kippen-eiwit, dus no go. Vivera heeft speciale 100% plantaardige producten, die zijn wel geschikt en herkenbaar aan de verpakking.
Voor gluten-allergie: de schnitzel bevat helaas tarweproducten, dus no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Vleesvervanger getest: de Vegetarische schnitzel van Vivera
Article Name
Vleesvervanger getest: de Vegetarische schnitzel van Vivera
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Vegetarische schnitzel van Vivera!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!