Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de AH Ruig burger.

Ruig burger 
Op dit blog hebben we inmiddels bijna alle vleesvervangers van het huismerk van Albert Heijn een keer getest. Maar een tijdje geleden zijn er weer wat nieuwe producten in het assortiment gekomen. Een van deze producten is de Ruig burger. We waren heel erg benieuwd naar deze vleesvervanger. Jij ook? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
De Albert Heijn heeft voor de looks van deze burger in ieder geval moeite gedaan. Met het ruitenpatroon zien de burgers er gelikt uit. Het is een ‘verse burger’, wat betekent dat het lijkt op rauw vlees dat je nog moet aanbakken. Wij hadden het vuur net iets te hoog staan, kijk daarmee uit. Onze eerste burger was daardoor net iets te donker uitgevallen. Bak je burger dus op laag vuur. Als je dat doet kleurt de burger lichtbruin en ontstaat er een lekker knapperige buitenkant. Die knapperige buitenkant bevalt ons heel erg goed en de structuur van de binnenkant is ook redelijk smeuïg. Wat ons betreft had de smaak nog iets intenser gemogen. Maar als je deze burger op een broodje doet met wat lekkere groente en een sausje is het feest helemaal compleet! Wij zouden deze burger zeker aanraden.

Voedingswaarden
Per 100 gram bevatten de burgers 202 kcal, wat aan de hoge kant is. De burgers bevatten 1,15 g zout en dat is net boven de aanbevolen grens van 1,1 g. Verder bevatten ze 0,8 g suiker en 2,5 g verzadigd vet. De burgers bestaan voor 30% uit eiwit en bevatten 7,4 g vezels, wat wij beide heel erg positief vinden. Daarnaast bevatten ze nog ijzer en vitamine B12.

De Ruig burgers zijn gemaakt van: gerehydrateerd soja-eiwit, zonnebloemolie, sheavet, verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461], hydroxypropylmethylcellulose [E464], verwerkt eucheuma-wier [E407a]), azijn, psylliumvezel, maltodextrine, gehydrolyseerd soja-eiwit, specerijen, kleurend concentraat (paprika, rettich, rode biet, wortel), zout, dieetzout (kaliumchloride), natuurlijk aroma, suiker, antioxidant (ascorbinezuur [E300]), glucosestroop, gekaramelliseerde suiker, gedroogde groente (champignon, tomaat), ijzerpyrofosfaat, vitamine B12.

AH Ruig burger: 7,8
Voor de veganisten: De AH ruig burgers zijn helemaal plantaardig, een go dus! 
Voor de glutenallergie: De AH ruig burgers bevatten ook geen gluten, ook een go!

AH Ruig burger – €3,49 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: AH Ruig burger
Article Name
Vleesvervanger getest: AH Ruig burger
Description
Wij testen regelmatig vleesvervangers, tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten kennen. Vandaag testen we de AH Ruig burger!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!