Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de AH stukjes als van kip!

Stukjes als van kip
Op dit blog hebben we inmiddels bijna alle vleesvervangers van het huismerk van Albert Heijn een keer getest. Maar een tijdje geleden zijn er weer wat nieuwe producten in het assortiment gekomen. Een van deze producten zijn de vegetarische stukjes als van kip. We waren heel erg benieuwd naar deze vleesvervanger. Jij ook? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
Het eerste wat opvalt aan de stukjes is dat ze een beetje licht van kleur zijn. Eigenlijk doen deze stukjes ons denken aan doorbakken stukjes echte kip. Als je de stukjes bakt kleuren ze bruin en verandert de textuur. De structuur is stevig, maar wel mals. In een gerecht lijkt het ons een goede toevoeging. Het heeft een prettige bite en de smaak is neutraal. De stukjes zijn dus net als echte kip ontzettend veelzijdig. Een hele goede vleesvervanger in bijvoorbeeld een pasta of curry! Het enige nadeel is dat de stukjes gluten en eieren bevatten, dus voor veganisten en mensen met een glutenallergie is deze vleesvervanger helaas geen optie.

Voedingswaarden
Per 100 gram bevatten de vegetarische stukjes 168 kcal, wat aan de hoge kant is. De stukjes bevatten 1,45 g zout en dat is boven de aanbevolen grens van 1,1 g. Verder bevatten ze 0,6 g suiker en maar 0,9 g verzadigd vet! Ze bestaan voor 50% uit eiwit en dat is veel. Daarnaast bevatten ze nog een kleine portie vezels, ijzer en vitamine B12.

De AH stukjes als van kip zijn gemaakt van: gerehydrateerd plantaardig eiwit (soja, tarwe), zonnebloemolie, vrije-uitloopei-eiwit, tarwezetmeel, azijn, natuurlijke aroma’s, aroma, water, zeezout, zout, maltodextrine, ijzer en vitamine B12.

AH stukjes als van kip: 7,0
Voor de veganisten: De AH stukjes als van kip bevatten eieren, helaas een no-go voor de veganisten…
Voor de glutenallergie: De AH stukjes als van kip bevatten gluten, helaas een no-go dus!

AH stukjes als van kip – €2,49 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: stukjes als van kip
Article Name
Vleesvervanger getest: stukjes als van kip
Description
Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben. Vandaag testen we de AH stukjes als van kip!
Author