...

Vleesvervanger getest: Albert Heijn vegan calamares

door | 17 nov 2022 | Albert Heijn, De Hippe Vegetariër, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegan calamares van Albert Heijn.
Smaak, structuur en toepassing
De vegan calamares van de Albert Heijn kunnen worden bereid in de oven of in de frituur. Wij kozen ervoor om ze in de oven te bereiden en verwarmmen deze dus voor op 200 ℃. De calamares ringen leggen we op een met bakpapier beklede bakplaat en bakken we voor 8 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege de baktijd draaien wij de ringen even om, zodat deze aan beide kanten goed garen. Er komt niet echt veel geur van de vegan calamares af, wat jammer is! Dit maakt ons nieuwsgierig naar de smaak en structuur. De vegan calamares van de Albert Heijn is niet helemaal wat wij hadden verwacht van de smaak, maar wellicht kan een lekkere dipsaus de smaak ophalen. De textuur is vrij hard, dus een volgende keer zouden wij willen proberen ze in de frituur te doen.
Voedingswaarden
De vegan calamares zitten in een verpakking van 180 gram, wat ongeveer goed is voor 12 ringen. Per 100 gram bevatten deze calamares 349 calorieën. Hiervan is 34 gram aan vet, wat veel klinkt. Maar van dit aantal is maar 2,7 gram verzadigd en 31 gram onverzadigd. Dit is dus een erg hoog gehalte aan de goede vetten. Daarnaast deel je de ringen ook misschien onderling, waardoor je er niet eens 100 gram van binnen hoeft te krijgen. Per 100 gram bevatten deze ringen 7,7 gram koolhydraten, waarvan 0,6 gram suiker. De vegan calamares bestaat uit 4,1 gram vezels en 1,1 gram eiwitten. Deze vleesvervanger is dus geen goede vervanging, maar kan wel erg prettig zijn bij het maken van een vegan borrelplank. Per 100 gram bevatten deze vegan ringen maar 0,63 gram zout. Deze vleesvervanger bevatten gelukkig wel ijzer en vitamine B12.
Ingrediënten
De vegan calamares van Albert Heijn worden gemaakt van water, plantaardige olie (raap, zonnebloem), bloem (maïs, tarwerogge, rijst), emulgator (methylcellulose [E461]), specerijen, bamboevezel, gemodificeerd zetmeel (tarwe, maïs), aroma, gistextract, conserveermiddel (kaliumacetaten [E261]), tarwezetmeel, zout, rijsmiddel (difosfaten [E450], natriumcarbonaten [E500]), tarwedextrose, tarwegluten, voedingszuur (citroenzuur [E330]), ijzer, suiker, vitamine B12, zwartepeperextract.

Albert Heijn vegan calamares: 6,0
Voor de veganisten: De vegan calamares is 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De vegan calamares bevatten gluten, een no-go dus!

Albert Heijn vegan calamares – €2,39 – verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Albert Heijn vegan calamares
Article Name
Vleesvervanger getest: Albert Heijn vegan calamares
Description
Maak jij binnenkort een vegan borrelplank en zoek je nog een leuke toevoeging? Probeer dan eens deze vegan calamares van de Albert heijn.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt