Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de AH Vegan cordon bleu.

Smaak, structuur en toepassing
De Vegan cordon bleu van de Albert Heijn is verpakt per twee stuks. In de verpakking ziet het er uit als een ontzettend lekkere en knapperige cordon bleu. Bij deze vleesvervanger hebben ze niet alles het vlees vervangen, maar ook de kaas en ham zijn volledig plantaardig in deze vervanger. Nu vinden wij het niet belangrijk dat iets ‘vervangen’ wordt, maar kan dit de overstap naar een plantaardig eetpatroon wel makkelijker maken.

Je kunt deze Vegan cordon bleu bereiden in een koekenpan, oven of airfryer. Wij kozen voor het laatste en bakte de Vegan cordon bleu voor 10 minuten op 180 graden. Na 5 minuten namen wij een kijkje en merkten wij op dat het al vrij hard ging. We hebben toen besloten om de baktijd wat in te korten en ze goed in de gaten te houden. Doordat we ze maakten in de airfryer werd de buitenkant lekker krokant! Aan het eind van de baktijd vulde de keuken zich steeds meer met de authentieke geur van een dierlijke cordon bleu. De Vegan cordon bleu is lekker krokant en de smaak van de plantaardige kaas en ham komt goed naar voren!

Voedingswaarden
Eén stuk weegt 100 gram, dus je kunt de volgende cijfers direct interpreteren! Per 100 gram bevat deze vleesvervanger 253 kcal, wat vrij veel is. Dit bestaat uit 13 gram vet, waarvan 2,5 gram verzadigd. Dit laatste is positief, want dat betekent dat het meerendeel van de vetten de ‘goede’ vetten zijn. De Vegan cordon bleu bevat 22 gram koolhydraten, waarvan 1,7 gram suikers. Qua eiwitten zit deze vleesvervanger redelijk goed, met zo’n 11 gram per stuk. De vezels zijn aanwezig per 2,2 gram en het bevat 0,98 gram zout.

Ingrediënten
De AH Vegan cordon bleu wordt gemaakt van 42% gerehydrateerde tarwe-eiwit, tarwebloem, water, plantaardige olie (zonnebloem, kokos, raap), tarwezetmeel, gemodificeerd zetmeel (aardappel, maïs), specerijen (o.a. mosterd), verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461]), suiker, zout, stabilisator (johannesbroodpitmeel [E410], xanthaangom [E415], carrageen [E407]), zuurteregelaar (citroenzuur [E330]), zeezout, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), gist, erwteneiwit, natuurlijk aroma, maltodextrine, azijn, gistextract, gefermenteerd rietsuiker, citroensap, voedingszuur (calciumcitraat [E333]), kleurend bietenconcentraat, kleurstof (bèta-caroteen [E162]).

AH Vegan cordon bleu: 7,2
Voor de veganisten: De burger is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De burger bevat gluten, een no-go dus! 

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn super benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Albert Heijn Vegan cordon bleu
Article Name
Vleesvervanger getest: Albert Heijn Vegan cordon bleu
Description
Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Vandaag testen we de AH Vegan cordon bleu.
Author