...

Vleesvervanger getest: Choi Kee Tofu pops

door | 30 sep 2021 | Choi Kee, pops, Tofu, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Choi Kee Tofu pops.

Tofu pops van Choi Kee
Al ruim tien jaar maakt Choi Kee op traditionele wijze producten van sojabonen. De zusjes Chinzy en Janet Choi hebben van hun Chinese vader het oude familierecept geleerd en zorgen ervoor dat hun producten van de beste sojabonen worden gemaakt. Dagelijks wordt er in hun bescheiden sojafabriek, in Rotterdam Zuid, verse tofu gemaakt en uitgeleverd aan restaurants, toko’s en groothandels. Onlangs hebben wij deze Tofu pops van Choi Kee besteld bij Crisp, waar ze nog meer producten verkopen. De liefhebber kan daar namelijk ook nog verse en gebakken tofu bestellen. Wij hebben nog nooit producten van Choi Kee geprobeerd en zijn erg benieuwd of het gaat leiden tot een wekelijks bezoekje aan de toko!

Smaak, structuur en toepassing
De Choi Kee Tofu pops zijn gebakken in een koekenpan met een klein beetje olie. Na ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur kreeg de buitenlaag een knapperig randje. De eerste indruk van deze pops is goed. De bedoeling is dat ze luchtig zijn met een knapperige buitenkant en dat zijn ze zeker! Je kunt de structuur vergelijken met een soort sponsje, lekker bouncy. Er komt geen geur van deze pops af en ze zijn verder ook niet gekruid. De smaak is dan ook een beetje vlak, je eet eigenlijk hele luchtige tofu. Doordat deze Tofu pops zo luchtig zijn, zullen ze wel goed sauzen en kruiden op zich nemen. Hierdoor zijn ze super goed te combineren in wokgerechten, noodles en soepen. Eventueel kunnen ze ook gebakken worden in een saus of smaakmaker en vervolgens in een salade worden verwerkt.

Voedingswaarden
De Choi Kee Tofu pops worden geleverd in een zakje van 150 gram. Per 100 gram bevatten deze pops 253 kcal, waarvan maar 4,1 gram aan koolhydraten. Ze bevatten 18 gram vet, 1,9 gram hiervan is verzadigd. Dit is onder het maximum van 2,5 gram verzadigd vet, dus ze hebben de vet-test doorstaan! De Tofu pops bevatten 3,6 gram vezels, waardoor ze officieel een ‘bron van vezels’ genoemd mogen worden. De twee belangrijkste voedingswaarden in vleesvervangers zijn natuurlijk eiwitten en zout. Nou we kunnen jullie vertellen, van de hoeveelheden van deze twee elementen worden wij erg blij! Deze Tofu pops bevatten maar liefst 23 gram (!!) eiwitten per 100 gram en maar 0,02 gram (!!) zout. Deze pops zijn met de hoeveelheid eiwit een volwaardige vleesvervanger, wat wil zeggen dat het voldoende eiwit bevat. Doe ons maar meer van dit soort producten!

Ingrediënten
De ingrediëntenlijst van de Choi Kee Tofu pops is kort, maar krachtig. Ze bevatten 80% sojabonen (zonder gen-techniek), water, zout en plantaardige olie.

De Choi Kee Tofu pops: 7,0

Voor de veganisten: De Choi Kee Tofu pops zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Choi Kee Tofu pops bevatten geen gluten, ook een go dus! 

De Choi Kee Tofu pops – €3,29 – Verkrijgbaar bij Crisp en verschillende toko’s.

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Choi Kee Tofu pops
Article Name
Vleesvervanger getest: Choi Kee Tofu pops
Description
Vandaag testen wij de Tofu pops van Choi Kee. We vertellen je wat wij vonden van de voedingswaarden, smaak en structuur!
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt