Vleesvervanger getest: De Paddestoel Broccoliburger
Karlijn Swaen

Vleesvervanger getest: De Paddestoel Broccoliburger

donderdag 28 oktober 2021
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de broccoliburger van De Paddestoel.

De Paddestoel
De Paddestoel is een biologisch vleesvervangermerk dat begon in eigen keuken in 1988. Het is uitgegroeid tot een heus merk wat vegetarische burgers op de markt brengt. De Paddestoel staat voor gezond en ecologisch verantwoord. Ze zijn dan ook bewust bezig met hun eigen ecologische voetafdruk en het zo klein mogelijk houden hiervan. Met hun producten willen ze laten zien dat gezond ook lekker, smakelijk en cool kan zijn! Ze denken graag mee met hun klanten om zo samen met hen te werken aan een betere toekomst. Op het moment bestaat hun assortiment uit 8 burgers, 3 soorten nuggets en nog meer snacks. Wij kochten deze broccoliburger bij Marqt en testten hem voor je!

Smaak, structuur en toepassing
We bakten de  broccoli burgers 8 minuten op middelhoog vuur. Tijdens het bakken vielen ze een beetje uit elkaar. Naarmate het bakproces zich voortzette werden ze wat steviger, maar waren er al klein scheurtjes ontstaan. De burgers smaken niet persé naar broccoli, je proeft meer de kaassmaak. Wat wel leuk is aan deze burgers, is dat er stukjes broccoli in zitten. Dit is misschien ook waarom je meer de kaas proeft dan de broccoli, aangezien je niet bij elke hap broccoli eet. Of de naam dan misleidend is? Nee hoor, er zit nog steeds meer broccoli in dan kaas. Ben jij dus vega en wil je een lekkere vleesvervanger eten, dan is dit zeker een hele goede variant!

Voedingswaarden
De broccoliburger van De Paddestoel is verpakt in een kartonnen doosje met minimaal plastic op de bovenkant. Naar ons idee is dit een blijk van de bewustheid van milieuvriendelijkheid! In de verpakking zitten twee burgers, waarvan elk 90 gram weegt en 119,7 kcal bevat. Per burger zit er 4,2 gram vet in, waarvan 1,8 gram verzadigd. Hiermee blijven ze onder de richtlijn van 2,5 gram per 100 gram en bevatten ze niet teveel verzadigd vet, YAY! De koolhydraten in deze burger omvatten 15,5 gram en 1,45 gram zout. Het zoutgehalte in deze burger zit boven de aanbevolen grens van 1,1 gram. 1,45 gram is dus vrij hoog als je je bedenkt dat het advies is om maximaal 6 gram zout per dag binnen te krijgen. De hoeveelheid eiwitten is ook niet heel hoog, met een respectievelijk 8,4 gram per burger, zal er bij de avondmaaltijd nog wel iets eiwitrijks gegeten moeten worden om het volwaardig te maken. Dit doet niks af aan de  smaak van deze burger, natuurlijk!

Ingrediënten
Deze burgers zijn gemaakt van tofu * (sojabonen*, water, stremmiddel: nigari en calciumchloride), 16% broccoli*, paneermeel (tarwe)*, rijst *, water, kaas (melk)*, ei-witpoeder*, fijn zeezout, tarwezetmeel*, weipoeder (melk)*, melk poeder*, specerijen*, gistextract*, verdikkingsmiddel: guarpitmeel*. Kan sporen bevatten van: gerst, haver, mosterd, maïs en wortel.
* biologische landbouw

De broccoliburger van De Paddestoel:
Voor de veganisten: De broccoliburger is niet vegan, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De broccoliburger is niet glutenvrij, een no-go dus! 

De Paddestoel broccoliburger - €4,69 – Verkrijgbaar bij Marqt

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.