Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Vegan kiptevree filet van De Vegetarische Slager.

Smaak, structuur en toepassing
De Vegetarische Slager heeft onlangs een nieuwe vegan kipfilet in het assortiment gebracht: de kiptevree filet. Een plantaardige variant op de kipfilet, waarbij de smaak en structuur zo goed mogelijk worden behouden. In de verpakking zitten twee filets, die bijna eng veel lijken op de dierlijke variant. Wij waren dus ontzettend benieuwd naar de structuur en smaak van deze vleesvervanger. Je kunt de vegan kiptevree filet bereiden op drie manier: in een pan, in de oven en op de BBQ. Wij kozen ervoor om de twee filets te bakken in een koekenpan op middelhoge temperatuur, voor ongeveer 3 minuten. Deze vleesvervanger is erg stevig, waardoor de bolle kant in de pan niet egaal bakt. Dit maakte het iets moeilijker, maar het werd tijd om te proeven. Deze vleesvervanger lijkt erg veel op de dierlijke variant en kan dus perfect zijn voor mensen die bang zijn op smaak of structuur in te leveren bij plantaardig eten. Dat is bij dit product echt niet het geval!

Voedingswaarden
De kiptevree filets zijn verpakt per twee en wegen per stuk zo’n 90 gram. Per 100 gram bevat deze vleesvervanger maar 150 kcal, wat niet veel is! Dit maakt ons nieuwsgierig naar de voedingswaarden. Zo bevatten deze filets per 100 gram zo’n 7,2 gram vet, waarvan maar 0,8 gram verzadigd. Dat is erg positief! De koolhydraten omvatten een respectievelijk 3,3 gram per 100 gram, waarvan minder dan 0,5 gram suiker is. De kiptevree filets bevatten 4,8 gram vezels en zijn verrijkt met ijzer en vtiamine B12. Iets wat wij altijd erg fijn vinden om terug te zien in plantaardige vleesvervangers. Waar we natuurlijk het meest benieuwd naar zijn is het gehalte eiwit en zout. We kunnen jullie erg blij maken. Deze vleesvervanger bevat per 100 gram 16 gram eiwit en maar 0,90 gram zout!

Ingrediënten
Deze vleesvervanger is gemaakt van SOJASTRUCTUUR 55% (water, SOJA-EIWIT, maïszetmeel, TARWEGLUTEN), water, plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad), geïsoleerd SOJA-EIWIT 3,8%, verdikkingsmiddel (methylcellulose, konjacgom, verwerkt eucheumawier), citrusvezel, natuurlijk aroma, gistextract, tapiocazetmeel, azijn, voedingszuur (melkzuur, appelzuur), zout, dextrose, zuurteregelaar (kaliumacetaat), vitamine B12.

De Vegetarische Slager Vegan kiptevree filet:
Voor de veganisten: De kiptevree filet is 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De kiptevree filet bevat gluten, een no-go dus! 

De Vegetarische Slager Vegan kiptevree filet – €4,29 – verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager Kiptevree Filet
Article Name
Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager Kiptevree Filet
Description
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien en daar zijn wij blij mee! Vandaag testen wij de kiptevree filet van De Vegetarische Slager.
Author