...

Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma

door | 26 jan 2023 | De Hippe Vegetariër, De Vegetarische Slager, Merk vleesvervanger, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager.

Smaak, structuur en toepassing.
De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager is verpakt in de kenmerkende verpakkingen met witte omslag. Je kunt deze vleesvervanger bereiden in een koekenpan. We verwarmen wat olijfolie in een pan en bakken de kip-shoarma voor 4-5 minuten. Gedurende het bakken vult de keuken zich met een fijne geur en beginnen trek te krijgen. Tijdens het proeven worden wij verrast met een enorme smaaksensatie, meer dan wij hadden verwacht. De textuur van deze vegan kip-shoarma is erg prettig en we zien onszelf deze vleesvervanger al toevoegen aan een lekker broodje.

Voedingswaarden
De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager bevatten per 100 gram 128 kcal, wat ontzettend weinig is! In de kip-shoarma zit 2,5 gram vet, waarvan 0,4 gram verzadigd. Deze vleesvervanger bevat maar liefst 2,7 gram koolhydraten, waar zelfs maar minder dan 0,5 gram suiker in zit! Tot dusver zijn deze voedingswaarden fantastisch! De vegan kip-shoarma zijn rijk aan vezels met 6,6 gram per 100 gram. De hoeveelheid eiwitten in deze vleesvervanger is ook iets om blij van te worden, namelijk maar liefst 20 gram per 100 gram. Per 100 gram bevatten deze vegan kip-shoarma zo’n 1.1 gram zout. Wij worden ontzettend blij van deze voedingswaarden!

Ingrediënten
De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager zijn gemaakt van SOJASTRUCTUUR 88% (water, SOJA-EIWIT), natuurlijk aroma, zonnebloemolie, azijn, specerijen (komijn, korianderzaad, uipoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, fenegriek, cayennepeper, knoflookpoeder, zwarte peper, kaneelpoeder), zout, tijm. Kan gerst, ei, tarwe bevatten.

De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma: 8,0
Voor de veganisten: De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager kan gluten bevatten, let hier dus op! 

De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma– €5,19 – verkrijgbaar bij o.a. de Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma
Article Name
Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma
Description
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien. Vandaag testen wij de vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt