Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika!

Veggie nuggets
Garden Gourmet heeft een nieuw product: de veggie nuggets! Er zijn twee varianten, de pompoen & wortel, en de tomaat & paprika. Wij probeerden vandaag de Garden Gourmet veggie nuggets met tomaat & paprika uit. Deze nuggets bestaan voor 57% uit groenten. Voor de pompoen & wortel variant is dit zelfs meer dan 60% groenten! Dit is dus een leuke manier om al snackend wat meer veggies aan je dieet toe te voegen.

Smaak structuur en toepassing
Dan nu de smaaktest! Tijdens het bakken van de tomaat & paprika nuggets krijgen ze een licht krokant korstje. Bij het nemen van een hapje voelt de binnenkant echter nog best zacht. Een klein beetje zompig, maar dit vind ik zelf niet storend omdat ik weet dat het door de groenten komt. De smaken van de tomaat en paprika komen subtiel naar voren. De nuggets smaken totaal niet zout, wat ik hartstikke fijn vind, maar zouden wel íets meer gekruid mogen zijn. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van je voorkeur, en met een (pittig) sausje is dit ook zo opgelost! Deze veggie nuggets zijn een bron van eiwitten, maar omdat ze vooral uit groenten bestaan is dit percentage nog steeds wat aan de lage kant. Ik eet ze daarom graag bij een maaltijd met peulvruchten!

Voedingswaarden
De Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika zijn gemaakt van 64% groenten (21% wortel, 14% tomaat (pulp en sap), 13% maïs, 12% rode paprika, 4% ui), droog krokant laagje 11% (4,5 % maïs, 4,2% rijst, 2,2% rode biet, zonnebloemolie), plantaardige oliën in wisselende verhoudingen (koolzaad, zonnebloem), KIPPENEI-eiwitpoeder, TARWEmeel, paneermeel (TARWEmeel, water, zout, gist, koolzaadolie, paprika-extract), citroenvezels, azijn, braaduien gedroogd (uien, zonnebloemolie), TARWE-eiwitten, maïszetmeel, zout, natuurlijk aroma, knoflook, paprika-extract, zwarte peper. Bevat mogelijk: SOJA, SESAM, SELDERIJ en MOSTERD.

Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika: 7
Voor de veganisten: Helaas… De Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika bevatten dierlijke producten, een No-go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas… De Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika bevatten gluten, een No-go dus!

Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika – €3,59 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij de Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika
Article Name
Vleesvervanger getest: Garden Gourmet veggie nuggets tomaat & paprika
Description
Wij probeerden de veggie nuggets tomaat en paprika van Garden Gourmet. Met 57% groenten is dit een manier om snackend groenten te eten!
Author