Vleesvervanger getest: Heura plantaardige stukjes Mediterraans gekruid
Karlijn Swaen

Vleesvervanger getest: Heura plantaardige stukjes Mediterraans gekruid

donderdag 15 september 2022
Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Mediterraanse stukjes van Heura!

Smaak, structuur en toepassing
De Mediterraans gekruide stukjes zitten verpakt per 160 gram, dit is ongeveer voldoende voor twee personen. Heura probeert hun producten zo goed mogelijk in de buurt te brengen van de dierlijke variant. Zo hoef je niet in te leveren op iets, maar kun je wel genieten van je favoriete recepten wanneer jij de overstap maakt naar meer plantaardig. En dit is niet gelogen. De plantaardige stukjes lijken in de verpakking al ontzettend op kip. Dit maakt ons benieuwd naar de textuur. We bakken de stukjes voor vijf minuten in een pan met een beetje olie. Door regelmatig om te scheppen worden ze mooi goudbruin aan beide kanten. Ondertussen vult de keuken zich met een heerlijke kruidige geur, dit moeten wij proeven! De textuur van deze plantaardige stukjes komt erg goed in de buurt van kip en door de toevoeging van Mediterraanse kruiden proef je nauwelijks het verschil. Heura is er zeker in geslaagd om een goede opvolger op de markt te brengen!

Voedingswaarden
De Mediterraanse stukjes van Heura bevatten per 100 gram 135 kcal. Hiervan bestaat 4,2 gram uit vet, waarvan maar 0,7 gram verzadigd is. De plantaardige stukjes bevatten 2 gram koolhydraten, waarvan 0,2 gram suiker. Waar wij erg blij van worden is dat ze maar liefst 5,8 gram vezels en 18 gram eiwitten hebben! Het zoutgehalte is wat aan de hoge kant met zo’n 1,4 gram per 100 gram, maar er is dan wel weer vitamine B12 en ijzer aan toegevoegd!

Ingrediënten
De plantaardige stukjes Mediterraans gekruid van Heura bestaan uit water, soja*-eiwitconcentraat 27,2%, extra vierge olijfolie 5,9%, zout, aroma’s, dextrose, kruiden en vitamine B12. *Onze niet-genetisch gemodificeerde soja is afkomstig uit landbouw die niet bijdraagt aan ontbossing.

Heura plantaardige stukjes Mediterraans gekruid: 8,5
Voor de veganisten: De Mediterraanse stukjes zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Mediterraanse stukjes bevatten geen gluten, ook een go dus! 

Heura plantaardige stukjes - €3,49 – Verkrijgbaar bij onder andere Jumbo

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn super benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.