Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de plantaardige Iglo Green Cuisine krokante kipfilet!

Iglo Green Cuisine krokante kipfilet
We kennen het merk Iglo natuurlijk van vissticks en visfilets. De reclames van Iglo hebben dan ook niet voor niets Kapitein Iglo in de hoofdrol. Het leuke nieuws is dat Iglo tegenwoordig ook een ruim assortiment aan vegetarische producten heeft! Zo hebben ze niet alleen geheel vegetarische maaltijden, maar ook vleesvervangers. Een onderdeel van dit groene assortiment is de plantaardige krokante kipfilet! Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar dit nieuwe vega diepvriesproduct. Jij ook? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
Toen de vegetarische krokante kipfilet net een paar minuten in de airfryer zat (zie foto), maakte de heerlijke geur ons al direct nieuwsgierig naar de smaak. De naam werd zeker eer aan gedaan, want krokant en wel kwamen ze eruit. De smaak was echter minder aanwezig, misschien juist vanwege de sterke geur. Toch zijn deze kipfilets in onze optiek nog steeds een goede, knapperige toevoeging aan de maaltijd! Ook met een sausje zouden ze het goed doen. De structuur? Net kipfilet!

Voedingswaarden
De vegetarische kipfilets bevatten per 100 gram 305 kcal, wat vrij hoog is. Het zoutgehalte ligt onder de maximale grens van 1.1 gram, namelijk 0.93 gram. Verder bevatten ze 0.7 gram suiker en 1.2 gram verzadigd vet. De kipfilets bevatten 11 gram eiwit en 6 gram vezels. Ze zijn hoog in vet, namelijk 17 gram, en bevatten helaas geen ijzer of vitamine B12.

Green Cuisine krokante kipfilet: 6.8
Voor de veganisten: De Green Cuisine krokante kipfilet is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Green Cuisine krokante kipfilet bevat helaas gluten, een no-go dus!

Iglo Green Cuisine krokante kipfilet – €2,95 – Verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn.

*de kipfilets op de afbeelding zijn niet rechtstreeks uit de verpakking op de foto gezet, maar al een aantal minuten gegaard.

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine krokante kipfilet
Article Name
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine krokante kipfilet
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien! Vandaag testen we de Iglo Green Cuisine krokante kipfilet.
Author