Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Iglo Green Cuisine spinazie sticks!

Iglo Green Cuisine spinazie sticks
We kennen het merk Iglo natuurlijk van vissticks en visfilets. De reclames van Iglo hebben dan ook niet voor niets Kapitein Iglo in de hoofdrol. Het leuke nieuws is dat Iglo tegenwoordig ook een ruim assortiment aan vegetarische producten heeft! Zo hebben ze niet alleen geheel vegetarische maaltijden, maar ook vleesvervangers. Een onderdeel van dit groene assortiment is de spinazie à la crème stick! Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar dit nieuwe vega diepvriesproduct. Jij ook? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
Het krokante laagje wat we gewend zijn van de vissticks, zien we bij de spinazie sticks zeker terug. Niet alleen voor maar ook tijdens het bakken laten de sticks weinig geur los. Dit mag de pret echter niet drukken: ze zijn heerlijk romig! Ook doen ze hun naam eer aan: je proeft absoluut de spinazie. De stick is haar visstick-achtige structuur niet verloren, want deze vega variant is crunchy en stevig. Ze zijn makkelijk te bereiden in de pan, worden niet slap en vallen niet uit elkaar. Ook zijn ze te bereiden in de oven en de Airfryer.

Voedingswaarden
De spinazie sticks bevatten per 100 gram 256 kcal, wat aan de hoge kant is. Het zoutgehalte ligt precies op de maximale grens, namelijk 1.1 gram. Verder bevatten ze 2.8 gram suiker, wat vrij hoog is, en 1 gram verzadigd vet. De sticks bevatten 6.6 gram eiwit en 2.8 gram vezels. De sticks bevatten helaas geen ijzer of vitamine B12.

De sticks zijn gemaakt van 40% spinazie, 21% paneermeel (TARWEbloem, zuurteregelaar : natriumhydroxide, gist, koolzaadolie, zout, suiker, dextrose, paprika), aardappelvlokken, TARWEbloem, koolzaadolie, 5,1% room (MELK), water, magere MELKpoeder, zout, maiszetmeel, suiker, aardappelen, nootmuskaat, peper en gist.

Green Cuisine spinazie sticks: 7,5
Voor de veganisten: De Green Cuisine spinazie sticks zijn helaas niet plantaardig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De Green Cuisine spinazie sticks bevatten helaas gluten, ook een no-go dus!

Iglo Green Cuisine spinazie sticks – €2,99 – Verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn.

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine spinazie sticks
Article Name
Vleesvervanger getest: Iglo Green Cuisine spinazie sticks
Description
Goed nieuws: Iglo heeft tegenwoordig ook een vegetarisch assortiment! Vandaag testen we de Iglo Green Cuisine spinazie sticks.
Author