Print Friendly, PDF & Email
3.5/5 - (4 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we het Jumbo Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt!

Lekker Veggie
Laatst was ik al super blij om met jullie te kunnen delen dat de Jumbo zijn vegetarische assortiment wederom enorm heeft uitgebreid en verbeterd. Onze geliefde Veggie Chef is helaas verleden tijd, maar niet getreurd, want daar is Lekker Veggie voor in de plaats gekomen! Jumbo heeft zich enorm ingespannen om aan al onze vega wensen en dromen te voldoen. Wie mijn vorige artikel over de plantaardige kipstukjes heeft gelezen, weet dat ze dat wat mij betreft dubbel en dwars is gelukt. Zij hebben namelijk extra aandacht besteed aan de voedingswaarden en de ‘slechte’ stoffen geminimaliseerd. Nu viel mijn oog ook op het plantaardige kruimgehakt. Dit product is nóg lager in calorieën. Echt een topprestatie van Jumbo!

Smaak, structuur en toepassing
Zoals ik al zei, was ik al meteen enthousiast over de voedingswaarden, nu de smaak nog! Het Lekker Veggie gehakt van de Jumbo is niet droog, maar lekker chewy. De stukjes hebben de vorm van een soort minuscule balletjes. Het gehakt wordt gemaakt van soja en heeft verder een hele neutrale smaak. Dus eigenlijk net als echt gehakt, maar dan een stuk lichter! Hierdoor kan je het echt heel makkelijk in alle soorten gerechten verwerken. Ik heb het Lekker Veggie gehakt al een keer gebruikt voor een vegetarische pasta bolognese en in een Mexicaanse schotel. Hierin kwam het kruimgehakt heel goed tot zijn recht. De smaak is wat mij betreft dus helemaal in orde en het is super gemakkelijk in de toepassing. Maar waar ik vooral ontzettend van onder de indruk ben, zijn de voedingswaarden. Lees hieronder precies waarom!

Voedingswaarden
Wat ik zo fijn vind aan het plantaardig kruimgehakt van Lekker Veggie, is dat het super laag is in calorieën. Slechts 81 kcal per 100 gram, vergeleken met andere vleesvervangers is dit echt heel licht! Dit komt vooral doordat er weinig vet in zit, en slechts 0,1 gram daarvan is verzadigd! Ook zit het zout met 0,63 gram ver onder de richtlijn van 1,1 gram. Er zit 0,1 gram suiker in, dit is overigens niet toegevoegd, maar van nature aanwezig. Er zitten geen schadelijke E-nummers in. Eén blik op de ingrediëntenlijst zegt al genoeg, er zitten weinig onnodige toevoegingen in. Het is helemaal plantaardig, maar bevat helaas wel gluten (de plantaardige kipstukjes zijn wél helemaal glutenvrij). Het Lekker Veggie gehakt bestaat voor een ongekende 92% (!!!) uit eiwit. Daarnaast bevat het ijzer en vitamine B12. Kortom, werkelijk álles wat je als vegetariër nodig hebt!

Het Jumbo Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt is gemaakt van: gerehydrateerd soja-eiwit 96,9%, gerstemoutextract, natuurlijk aroma, azijn, uienpoeder, zout, voedingszuur: citroenzuur, mineralen: ijzer(lll)difosfaat en zinkoxide, vitamine: B12.

Jumbo Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt: 8,9
Voor de veganisten: Yesss! Het Jumbo Lekker Veggie 100% kruimgehakt bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: Helaas… Het Jumbo Lekker Veggie 100% kruimgehakt bevat gluten, een No-go dus!

Jumbo Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt – €2,29 – Verkrijgbaar bij Jumbo

Heb jij het Jumbo lekker veggie 100% plantaardig kruimgehakt al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Jumbo Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt
Article Name
Vleesvervanger getest: Jumbo Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt
Description
Wij testten het Jumbo Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt! Deze vleesvervanger bevat súper veel eiwit. Lees hier hoe het smaakt!
Author