...

Vleesvervanger getest: Jumbo Vegetarische spinazie-kaas schnitzels

door | 13 apr 2023 | De Hippe Vegetariër, Schnitzel, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Jumbo vegetarische spinazie-kaas schnitzels!

Smaak, structuur en toepassing

Deze Vegetarische spinazie-kaas schnitzels van Jumbo zijn voorgegaard, gepaneerd en gevuld met spinazie en kaas. De vegetarische schnitzels zijn op verschillende manier te bereiden. Zo kun je ervoor kiezen om ze te bakken in een oven op 220 °C gedurende 10 minuten, of je stopt ze in de airfryer op 180 °C voor 7 minuten. De snelste manier om deze vegetarische schnitzels te bereiden is om ze te bakken in een koekenpan met wat olie op middelhoge temperatuur voor 4 minuten. Zorg ervoor dat je de spinazie-kaas schnitzels regelmatig keert. Na het bakken werd het tijd om deze vleesvervanger te proeven. Bij het nemen va de eerste hap proef je dat deze vervanger erg krokant is door het paneerlaagje. Ook is de vegetarische schnitzel goed gevuld met spinazie, dit proef je ook goed terug! De kaas proef je wat minder goed terug in de vegetarische schnitzel. Als je dus geen kaasliefhebber bent, is dit ook een vleesvervanger voor jou zijn. De spinazie-kaas schnitzels zijn verder lekker sappig en vullen goed. Vul deze Vegetarische spinazie-kaas schnitzels aan met zoete aardappelfriet en een frisse salade en je komt zo makkelijk en snel aan een volwaardige vegetarische maaltijd!

Voedingswaarden

Wij zijn erg benieuwd naar de voedingswaarden van deze vleesvervanger! De vegetarische spinazie-kaas schnitzels van Jumbo bevatten per 100 gram 252 kcal. In deze vleesvervanger zit per 100 gram 15,2 gram vet, waarvan 6,4 gram verzadigd vet. Dit laatste is iets meer dan bij een dierlijke schnitzel. Vanwege het paneerlaagje bevatten deze spinazie-kaas schnitzels iets meer koolhydraten dan andere vleesvervangers namelijk 19,2 gram koolhydraten, waarvan 0,7 gram suiker. Daarnaast bevatten de vegetarische spinazie-kaas schnitzels 3,6 gram voedingsvezels, 7,8 gram eiwitten en 1,03 gram zout. Qua hoeveelheid eiwitten is het ongeveer de helft minder dan bij een dierlijke variant. Wel is het een prima aantal hoeveelheid als je het vergelijkt met andere vleesvervangers. Verder zijn de vegetarische spinazie-kaas schnitzels verrijkt met ijzer en vitamine B12.

Ingrediënten

De spinazie-kaas schnitzels zijn gemaakt van spinazie 29%, kaas 22,3% (gepasteuriseerde melk, gedroogd aardappelzetmeel, zout, zuursel, vegetarisch stremsel), paneermeel (tarwebloem, gist, zout), gekookte witte rijst, water, zonnebloemolie, tarwezetmeel, tarwevezel, verdikkingsmiddel: E461, tarwebloem, specerijen (knoflookpoeder, witte peper, nootmuskaat), zout, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), zuurteregelaar: citroenzuur, mineralen: ijzer(III)difosfaat en zinkoxide, vitamine: B12, E = door EU goedgekeurde hulpstof.

Jumbo Vegetarische Spinazie-Kaas Schnitzels: 7,5

Voor de veganisten: de Jumbo vegetarische spinazie-kaas schnitzels zijn niet 100% plantaardig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: de Jumbo vegetarische spinazie-kaas schnitzels bevatten helaas gluten, een no-go dus! 

Jumbo vegetarische spinazie-kaas schnitzels – €2,21 – verkrijgbaar bij Jumbo

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
Vleesvervanger getest: Jumbo vegetarische spinazie-kaas schnitzels
Article Name
Vleesvervanger getest: Jumbo vegetarische spinazie-kaas schnitzels
Description
Het vleesvervangeraanbod blijft groeien, en daar zijn wij blij mee! Vandaag testen wij de vegetarische spinazie-kaas schnitzels van Jumbo!
Author
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt