Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Little willies van De Vegetarische Slager.

Little willies
Het eerste wat wij heel erg leuk vinden aan deze vleesvervanger is de naam. Het is een keer wat anders dan ‘vegetarische worst’. Deze Little willies zijn kleine vegetarische worstjes. Eet ze bij een stamppot, maak er een vegetarische hotdog van of eet ze gewoon zo los. Op de verpakking wordt aangegeven dat ze klein van stuk zijn, maar groot van smaak. Dus wij zijn heel erg benieuwd!

Smaak, structuur en toepassing
Als je de verpakking openmaakt, valt het op dat de worstjes redelijk licht van kleur zijn en dat er kleine stukjes kruiden in zitten. Die kruiden ruik je ook zeker terug, dat is een pluspunt. De worstjes moet je even aanbakken in wat olie. Zorg wel dat je ze regelmatig omdraait, want ze gingen bij ons redelijk hard. De worstjes worden niet helemaal gelijkmatig bruin, maar dat mag de pret niet drukken. De smaak van deze worstjes vinden wij echt heel erg goed! Ze zijn wat minder vettig dan een normaal worstje, maar hebben nog steeds een fijne textuur. Maar het belangrijkste: ze hebben een heerlijke volle en rokerige smaak. Wij vinden deze worstjes een succes!

Voedingswaarden
De Little willies zijn heel erg lekker, maar waar zijn ze eigenlijk van gemaakt? De ingrediënten zijn: sojastructuur 70% (water, soja-eiwit, zetmeel, tarwe-eiwit), ui, vrije-uitloop kippenei-eiwit, raapzaadolie, natuurlijk aroma, zout, mineraal zout (kalium), specerijen, specerij-extracten, wortelpoeder, kruidenextracten, suiker, salie, dextrose, tarwebloem.

Little willies: 8,5
Voor de veganisten: de Little willies bevatten ei, helaas een No-go dus!
Voor de glutenallergie: de Little willies bevatten gluten, een No-go dus!

Little willies  – €3,69 – o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo

Heb jij de Little willies al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Little willies van De Vegetarische Slager
Article Name
Vleesvervanger getest: Little willies van De Vegetarische Slager
Description
Wij testen regelmatig vleesvervangers, zodat jij niet hoeft te twijfelen. Vandaag testen we Little willies van De Vegetarische Slager.
Author