Vleesvervanger getest: Meatless Farm Vegetarische kipschnitzels
Karlijn Swaen

Vleesvervanger getest: Meatless Farm Vegetarische kipschnitzels

donderdag 22 september 2022
Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Vegetarische kipschnitzels van Meatless Farm!

Smaak, structuur en toepassing
In de verpakking zien deze Vegetarische kipschnitzels er al veelbelovend uit. Ze lijken al goed krokant en gekruid, wat ons erg nieuwsgierig maakt. Deze Vegetarische kipschnitzels kun je bereiden op drie manieren: in de oven, in een pan en in de airfryer. Wij kozen ervoor om ze te bakken in een pan. De aanwijzingen op de verpakking vertelt ons om ze gedurende 12 minuten te bakken op middelhoge temperatuur en regelmatig om te draaien. Tijdens het bakken vult de keuken zich met een kruidige geur. Na 12 minuten is het tijd om de Vegetarische kipschnitzels te proeven. Deze vleesvervanger is lekker krokant en inderdaad goed gekruid. Wel vonden wij de structuur wat aan de droge kant. De Vegetarische kipschnitzels zijn perfect voor vervanging tijdens het eten van een AVG'tje of om te gebruiken in een lekker wrap recept. Wel gesneden in kleine stukjes dan natuurlijk ;-).

Voedingswaarden
De Vegetarische kipschnitzels zitten in een verpakking per twee en wegen 180 gram. Dit betekent dat één stuk ongeveer 90 gram weegt. Per 100 gram bevat deze vleesvervanger 256 kcal, wat redelijk hoog is. Hiervan bestaat 13,8 gram uit vet, waarvan 1,3 gram verzadigd. De koolhydraten in dit product bestaan uit 18,2 gram, waarvan maar 0,8 gram aan suiker. Dat is erg laag voor het suikergehalte! De Vegetarische kipschnitzels mag zichzelf rijk aan vezels noemen, met 3,6 gram vezels per 100 gram. Er zitten redelijk wat eiwitten in deze vervanger, namelijk 13,1 gram. Het zoutgehalte bestaat uit 1,16 gram. Er is geen vitamine B12 en ijzer toegevoegd aan dit product, let hier dus op!

Ingrediënten
Deze vleesvervanger is gemaakt van water, tarwebloem (calciumcarbonaat, ijzer, niacine, thiamine), tarwe-eiwit (10%), plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad), verdikkingsmiddel (E461), erwteneiwit, bamboevezel, zout, gistextract, conserveermiddel (E326), tarwezetmeel, stabilisator (E425), dextrose, specerijen, suiker, natuurlijk aroma, erwtenvezel, tarwegluten, rijsmiddel (E503ii), kleurstof (E160c), gerookt zout, salie.

Meatless Farm Vegetarische kipschnitzel: 7,3
Voor de veganisten: De Mediterraanse stukjes zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Mediterraanse stukjes bevatten gluten, een no-go dus! 

Meatless Farm Vegetarische kipschnitzel – €2,99 – Verkrijgbaar bij onder andere Jumbo

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn super benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.