Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Jackfruit stukjes van Rootzz of Nature.

Jackfruit stukjes van Roots of Nature
Albert Heijn heeft het vegaschap uitgebreid met maar liefst 50 nieuwe producten! Eén van deze parels is de Jackfruit stukjes van Rootzz of Nature. We waren heel erg benieuwd naar deze vleesvervanger. Jackfruit in deze vorm hadden wij nog niet eerder gezien en geproefd! Jij ook niet? Lees dan snel verder voor onze review!

Smaak, structuur en toepassing
Wij hebben naar instructie op de verpakking de jackfruit stukjes in de pan bereid. De jackfruit stukjes werden lekker knapperig en waren gauw klaar! Wij aten de jackfruit stukjes in combinatie met gegrilde aubergine en zelfgemaakte tzatziki, zeker een aanrader! De stukjes waren na het bereiden knapperig aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen en hebben lekker veel smaak. Je hoeft zeker geen zout toe te voegen want de stukjes bevatten genoeg smaak. Extra kruiden als zout zouden het gerecht te overheersend maken.

Voedingswaarden
Per 100 gram bevatten de jackfruit stukjes 133 kcal, wat prima is voor een portie. Ze bevatten 1,2 g zout en dat is net boven de aanbevolen grens van 1,1 g. Verder bevat het product 0,6 g suiker en 0,74 g verzadigd vet. De jackfruit stukjes bevatten 3 g vezels en 14,3 g eiwitten, dat is netjes!

De jackfruit stukjes zijn gemaakt van: Jackfruit (57,6%), gerehydrateerd TARWE-eiwit (water, TARWE-eiwit), SCHARRELEI-eiwit, zonnebloemolie, uienpuree, erwteneiwit, TARWEmeel, HAVER, azijn, natuurlijk aroma, conserveermiddel: kaliumsorbaat, zout, kruiden en specerijen. Kan sporen bevatten van NOTEN en PINDA’S.

Jackfruit stukjes van Rootzz of Nature: 7,0
Voor de veganisten: De Jackfruit stukjes bevatten ei, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De Jackfruit stukjes bevatten glutenbevattende granen, ei, haver en tarwe. Ook een no-go dus!

Jackfruit stukjes van Rootzz of Nature – €2,99 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Rootzz of Nature Jackfruit stukjes
Article Name
Vleesvervanger getest: Rootzz of Nature Jackfruit stukjes
Description
We testten de Jackfruit stukjes van Rootzz of Nature. Wij vertellen je graag wat wij ervan vonden qua voedingswaarden, smaak en structuur!
Author