...

Vleesvervanger getest: SoFine SoChicken Sticks

door | 26 aug 2021 | SoFine, stukjes, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de SoFine SoChicken Sticks.

SoChicken Sticks van SoFine
SoFine heeft vandaag de dag een groot en divers assortiment aan vegan producten. Vegan varianten op kaas, vervangers voor vis en voor vlees. De SoChicken Sticks zijn een van de SoFine vleesvervangers die in de supermarkt te vinden zijn. Benieuwd naar onze ervaring met deze sticks? Lees dan hier de review!

Smaak, structuur en toepassing
De sticks worden na een paar minuten goed bakken mooi goudbruin en lekker krokant. De, met cornflakes gepaneerde, buitenkant zorgt echt voor een crunchy structuur. De binnenkant is vrij vast, maar tegelijkertijd ook heel mals, wat echt een bite aan je gerecht geeft. De smaak is lekker, maar wel vrij zout, dus houd daar rekening mee als je de SoChicken Sticks in een maaltijd verwerkt! Je kan de sticks wat kleiner snijden en in een salade verwerken of heel laten en bij iets anders eten. Genoeg lekkere manieren om deze vleesvervanger te gebruiken!

Voedingswaarden
De SoChicken Sticks bevatten per 100 gram 226 kcal, wat aan de hoge kant is. Het zoutgehalte is 1,3 gram, wat boven de aanbevolen grens van 1,1 gram is. Verder bevatten de sticks 1,1 gram suiker en 1,6 gram verzadigd vet. Ook bevatten ze 14,1 gram eiwit en 3,6 gram vezels. De stukjes bevatten ook ijzer, zink en vitamine B12! Al met al zijn de SoChicken Sticks niet de gezondste vleesvervanger. Het krijgt wel pluspunten voor de mooie hoeveelheid aan vezels en het feit dat het een helemaal plantaardig product is.

Ingrediënten
De sticks zijn gemaakt van water, cornflakes (mais, suiker, zout, moutextract), sojabonen (17%), zonnebloemolie, beslag (water, tarwebloem, zout), vegetarisch stremsel (calciumchloride, natriumalginaat), tarwegluten, soja-eiwit, plantaardig verdikkingsmiddel (methylcellulose), kruiden, natuurlijk aroma, zeezout, vitamines (B2 en B12), mineralen (ijzer, zink).

De SoFine SoChicken Sticks : 8,2

Voor de veganisten: De SoChicken Sticks zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De SoChicken Sticks bevatten helaas tarwebloem en -gluten, een no-go dus! 

De SoFine SoChicken Sticks – €3,14 – Verkrijgbaar bij Jumbo

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: SoFine SoChicken Sticks
Article Name
Vleesvervanger getest: SoFine SoChicken Sticks
Description
Vandaag testen wij de SoFine SoChicken Sticks. Wij vertellen je graag wat wij vonden van de voedingswaarden, smaak en structuur!
Author
Willemijn van Bree

Willemijn van Bree

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Willemijn is een creatieve communicatiestudente met een liefde voor food, fashion, schrijven en natuur. Ook zij is vegetariër en altijd op zoek naar de allerbeste vegaburger. In haar vrije tijd is ze het liefste bezig met het bakken van de lekkerste hartige taarten, muziek maken, of een bezoekje brengen aan haar thuisland, Brabant.
Willemijn van Bree

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt