Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we The Dutch weedburger Umami master!

Smaak, structuur en toepassing
De weedburger Umami master zit verpakt per twee burgers en ziet er op het eerste gezicht veelbelovend uit. Deze weedburger wordt gemaakt met zeewier uit Nationaal Park Oosterschelde. Zeewier heeft ontzettend veel positieve nutriënten en is dus een perfecte basis voor een vleesvervanger. De weedburger Umami master van The Dutch Weed bereid je in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Door de burgers geleidelijk om te keren kregen wij ze aan beide kanten mooi bruin. Tijdens het bakken komt de Umami geur je neus binnengedrongen, waardoor wij alleen maar meer zin kregen in het eten van deze weedburgers. Na ongeveer 6 minuten halen wij de burgers uit de pan en slaan we onze slag. De weedburger heeft vanbinnen een visachtige structuur en heeft een zilte smaak door de sojasnippers en winterwier. Perfect voor op een burger. De wereld is weer een goede plantaardige burger rijker!

Voedingswaarden
Aangezien de weedburger door de toevoeging van zeewier goede nutriënten bevat hebben wij ook goede hoop voor de voedingswaarden. Per 100 gram bevat de weedburger 124 kcal, wat wij heel goed vinden voor een burger! Dit bestaat uit 3,6 gram vet, waarvan maar 0,4 gram verzadigde vetten. De weedburger heeft 10,1 gram koolhydraten in zich, waarvan 0,7 gram suiker. Wat opvallend is aan deze voedingswaarden is dat deze burger maar liefst 6,1 gram vezels per 100 gram bevat, wat echt ontzettend veel is! De eiwitten in dit product zijn 9,9 gram en het telt 1,5 gram zout. Dit laatste is wat aan de hoge kant, aangezien we 6 gram zout per dag mogen. Let dus een beetje op gedurende de dag op de zoutinname.

Ingrediënten
The Dutch weedburger Umami master bestaat uit water, 26% rijstebloem, 16% SOJA-eiwit, 10% zeewier, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose, carrageen), gemodificeerd maïszetmeel, TARWEbloem, aroma, azijn, zout, aardappelvezel, gistextract, TARWE-EIWIT, specerijen, gekarameliseerde suiker.

The Dutch weedburger Umami master: 8,5
Voor de veganisten: De weedburger is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De weedburger bevat gluten, een no-go dus! 

The Dutch weedburger Umami master – €3,99 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn super benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: The Dutch weedburger Umami master
Article Name
Vleesvervanger getest: The Dutch weedburger Umami master
Description
Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien. Vandaag testen we The Dutch weedburger Umami master! Lees het hier.
Author