...

Vleesvervanger getest: Valess Schnitzel saté

door | 31 jan 2023 | De Hippe Vegetariër, Schnitzel, Valess, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de saté schnitzel van Valess.


Smaak, structuur en toepassing

De Valess Schnitzel saté is verpakt per 2 schnitzels, in de kenmerkende verpakking. De andere Valess producten vinden wij vaak erg lekker krokant, dus wij waren ook benieuwd naar deze variant! Deze vleesvervanger kan worden bereid in een koekenpan, oven of airfryer. Wij kozen voor het eerste! De bereidingswijze zegt dat we deze schnitzels maar vier minuten hoeven te bakken, met regelmatig keren. Wij kozen ervoor om ze nog iets langer te doen, zodat de korst iets knapperiger werd. Bij het proeven herken je gelijk dat het een valess schnitzel is. We vinden de smaak erg lekker en de hoeveelheid saté is niet teveel. De structuur is zoals we gewend zijn van een Valess schnitzel en valt bij ons in de smaak. Wij zouden deze Schnitzel saté gebruiken voor een AGV’tje.


Voedingswaarden

Eén Valess schnitzel saté weegt 90 gram. Per 100 gram bevat deze vleesvervanger 212 kcal, wat in vergelijking tot een dierlijke variant iets meer is. Dit kan natuurlijk komen door de toevoeging van de satésaus! Van deze kcal is 8,8 gram vet, waarvan 1,1 gram verzadigd. Deze vleesvervanger bevat 20 gram koolhydraten, waarvan 4,3 gram suiker. Dit vinden wij iets aan de hoge kant. Per 100 gram bevat de Valess schnitzel saté 4,1 gram vezels en 11,1 gram eiwitten. Dit laatste hadden wij ook liever aan de ietwat hogere kant gezien. De vleesvervanger bevat 1,5 gram zout per 100 gram en er is calcium en ijzer toegevoegd.

Ingrediënten

Deze vleesvervanger van Valess is gemaakt van 47% magere MELK, 18% saus met satésmaak (water, suiker, zonnebloempitten, tomatenconcentraat, gemodificeerd maïszetmeel, zout, specerijen, TARWE, SOJAbonen, azijn, raapzaadolie, voedingszuur (melkzuur, azijnzuur), kleurstof (karamel, ammoniakkaramel, paprika-extract), aroma, verdikkingsmiddel (guargom), citrusvezel), paneermeel (TARWEbloem, zout, gist, zonnebloemolie, peterselie, kleurstof (annattonorbixine, paprika-extract, kurkuma), paprikapoeder, GERSTemoutextract), zonnebloemolie, TARWEmeel, verdikkingsmiddel (calciumalginaat, methylcellulose), vrije uitloop kippenEI-eiwit, gemodificeerd TARWEzetmeel, getextureerd TARWE-eiwit, HAVERvezel, stabilisator (polyfosfaat), voedingszuur (kaliumlactaat), aroma (GERST), koriander, zout, ijzer

Valess schnitzel saté: 7,0
Voor de veganisten: De schnitzel saté van Valess is niet plantaardaig, een no-go dus!
Voor de glutenallergie: De schnitzel saté van Valess bevat helaas gluten, ook een no-go dus!

Valess schnitzel saté – €3,49 – verkrijgbaar bij o.a. de Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Valess Schnitzel saté
Article Name
Vleesvervanger getest: Valess Schnitzel saté
Description
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij ontzettend blij mee! Vandaag testen wij de saté schnitzel van Valess.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt