Vleesvervanger getest: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi
Isabel Schep

Vleesvervanger getest: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

donderdag 16 februari 2023
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij een visvervanger, de Vegan Zeastar Zalmon Sashimi.
Smaak, structuur en toepassing

Wij hebben nooit eerder een product van Vegan Zeastar geprobeerd dus we waren erg benieuwd naar dit product van het merk. De Zalmon Sashimi bevat één rechthoekig blok vegan zalm sashimi. De vegan zalm sashimi is bedoeld voor koude gerechten, bijvoorbeeld voor in je poké bowls of salades, e kunt deze vervanger dus niet verhitten. Wel kun je het goed bewaren in de vriezer. Toen wij de 'zalm sashimi' gingen proeven moesten wij wel even wennen aan de structuur maar de smaak was zeker niet verkeerd! De structuur is iets aan de waterige kant en deed ons denken aan visvervangers op basis van watermeloen. Dit product lijkt ons vooral lekker in een salade, sushi rol of gedipt in sojasaus.
Voedingswaarden

Eén verpakking Vegan Seastar Zalmon Sashimi weegt 230 gram. Per 100 gram bevat deze visvervanger 58 kcal, wat slechts 1/3e is van het aantal kcal wat de dierlijke variant bevat. Van deze 58 kcal bestaat 0,2 gram uit eiwit, in verhouding met de dierlijke versie is dit erg laag, dit hadden wij graag wat hoger willen hebben. De vervanger bestaat voor 0,6 gram uit vet, waarvan 0 gram verzadigd en 13 gram uit koolhydraten waarvan 0 gram suikers zijn. Daarnaast bevat de visvervanger per 100 gram 0,8 gram vezel en 1 gram zout. Echte zalm bevat veel onverzadigde vetten die goed zijn voor je gezondheid, dit hadden wij ook graag meer terug willen zien in de voedingswaarden. Over het aantal gram vezels, suikers en zout hebben we niks op te merken.
Ingrediënten

De visvervanger van Vegan Zeastar is gemaakt van 80% water, 5% trehalose (glucosebron), 2% gemodificeerd tapiocazetmeel, 2%
stabilisator (D-sorbitol), 0.9% geleermiddel (konjakpoeder carrageen, johannesbroodpitmeel), zout, koolzaadolie, lijnzaadolie, zuurteregelaar (kaliumchloride), kleurstoffen (rood ijzeroxide, paprika-extract, calciumcarbonaat).

Vegan Zeastar Zalmon Sashimi: 6,5
Voor de veganisten: De Zalmon Sashimi van Vegan Zeastar is helemaal plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Zalmon Sashimi van Vegan Zeastar bevat geen gluten, ook een go dus!


Vegan Zeastar Zalmon Sashimi – €6,49 – verkrijgbaar bij o.a. de Jumbo

Heb jij deze visvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.