Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we het Vegetarisch Gehackt van Plus.

Vegetarisch Gehackt
Goed nieuws: Plus heeft nieuwe vegetarische producten van het huismerk! Deze hadden wij nog niet geproefd, dus daar werd het tijd voor. Vegetarisch rul gehackt is al een tijdje op de markt van verschillende merken. Maar sinds kort zijn er ook steeds meer merken die ‘rauw’ vegetarisch gehakt op de markt brengen. Dit ziet er dus echt uit als gehakt, met dezelfde roze kleur. Dit vegetarische gehakt is bijvoorbeeld ook handig als je zelf een keer vegetarische gehaktballen wil maken! Wij zijn heel erg benieuwd naar dit vegetarische gehakt. Jullie ook? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
Als je het gehakt zo in de verpakking ziet liggen, is het enige verschil met echt gehakt dat het wat dikker is. Het voelt ook hetzelfde als ‘echt’ gehakt, alleen iets minder vettig en ook de geur is aangenaam. Het lijkt dus echt op rauw gehakt dat je nog even moet bakken. Het is de bedoeling dat je het gehakt 8 minuten op matig vuur bakt. Als je het bakt in olijfolie kleurt het iets, maar niet heel erg. De geur is heerlijk als je het eenmaal aan het bakken bent. Gehakt valt normaal redelijk makkelijk uit elkaar, dat is met dit vegetarische gehakt niet het geval. Zorg ervoor dat je het op laag vuur en niet te lang bakt, dan wordt het lekker mals. Als je het op te hoog vuur bakt, kleurt het donkerbruin en wordt het krokant en wat taai. Dit Vegetarisch Gehackt komt redelijk in de buurt van ‘echt’ gehakt. De geur, smaak en structuur is heerlijk. Als je het door een pastasaus doet met groente en wat verse kruiden is dit zeker een aanrader. Daarnaast zou je dus ook kunnen proberen om hier zelf vegetarische gehaktballen mee te maken!

Voedingswaarden
Qua smaak is dit gehakt in ieder geval een succes, maar is het ook gezond? Het Vegetarisch Gehackt is met 181 kcal per 100 gram gemiddeld hoog in calorieën. Daarnaast is de burger met slechts 14% eiwit niet rijk aan eiwitten. Een volwaardige vleesvervanger bevat minstens 20% eiwit. Met 0,89 gram zout valt hij onder de richtlijn van 1,1 gram, wat goed is. Qua verzadigd vet zit hij met 2,4 gram net boven de richtlijn van 2 gram. Hij bevat 0,9 gram suiker en dat is helemaal prima! Pluspunten zijn dat hij ijzer en vitamine B12 bevat. Daarnaast is hij ook helemaal plantaardig en glutenvrij.

Het Vegetarisch Gehackt van Plus is gemaakt van: 80% gehydrateerd soja-eiwit, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel: E461/E407a, sheavet, natuurlijk aroma, azijn, kleurend concentraat (paprika, rettich, rode bieten, wortel), zout, maltodextrine, suiker, specerijen, antioxidant: E300/E330, kaliumchloride, karamel (glucosestroop, suiker), ijzer, vitamine B12.

Vegetarisch Gehackt: 8,5
Voor de veganisten: Yesss! het Vegetarisch Gehackt bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: Het Vegetarisch Gehackt bevat ook geen gluten, ook een Go!

Vegetarisch Gehackt van Plus – 2,99 – Alleen verkrijgbaar bij Plus

Heb jij het Vegetarisch Gehackt van Plus al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vegetarisch Gehackt van Plus
Article Name
Vleesvervanger getest: Vegetarisch Gehackt van Plus
Description
Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben. Vandaag testen we het Vegetarisch Gehackt van Plus.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!