Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Vegetarische hamburger van Plus.

Vegetarische hamburger
Plus heeft nieuwe vegetarische producten van het huismerk. Deze hadden wij nog niet geproefd, dus daar werd het tijd voor! Vegetarische hamburgers zijn al een tijdje op de markt van verschillende merken. Maar sindskort zijn er ook steeds meer merken die ‘rauwe’ vegetarische burgers op de markt brengen. Dit ziet er dus echt uit als een ‘echte’ hamburger, met dezelfde roze kleur. Wij zijn heel erg benieuwd naar de vegetarische burger van Plus. Jullie ook? Lees dan snel verder!

Smaak, structuur en toepassing
Als je de hamburger zo in de verpakking ziet liggen, zie je bijna geen verschil met een ‘echte’ hamburger. Ook de structuur voelt bijna hetzelfde, hij is alleen iets minder vettig en ook de geur is aangenaam. Het lijkt dus echt op een rauwe hamburger die je nog even moet bakken. Het is de bedoeling dat je de hamburger 10 minuten op matig vuur bakt. Als je ‘m bakt in olijfolie kleurt hij iets, maar niet heel veel. De geur is heerlijk als je ‘m eenmaal aan het bakken bent! Zorg ervoor dat je de burger op laag vuur en niet te lang bakt. Als je het op te hoog vuur bakt kleurt het donkerbruin en wordt het krokant en wat taai. Maar als je het eenmaal goed hebt gebakken is het redelijk mals. Deze burger is wat minder mals en sappig dan een echte hamburger, maar niet op een vervelende manier. De hamburger heeft wel een redelijk vlezige smaak. Een ideale burger voor op een broodje, bijvoorbeeld met jouw favoriete hummus en gegrilde groenten!

Voedingswaarden
Qua smaak is de burger in ieder geval een succes, maar is hij ook gezond? De vegetarische burger is met 211 kcal per 100 gram gemiddeld hoog in calorieën. Daarnaast is de burger met slechts 15% niet rijk aan eiwitten. Een volwaardige vleesvervanger bevat minstens 20% eiwit. Met 0,94 gram zout valt hij onder de richtlijn van 1,1 gram, wat dus positief is. Qua verzadigd vet zit hij met 2,5 gram boven de richtlijn van 2 gram. Hij bevat 1,4 gram suiker en dat valt best mee. Pluspunten zijn dat hij ijzer en vitamine B12 bevat. Daarnaast is hij ook helemaal plantaardig en glutenvrij!

De Vegetarische hamburger van Plus is gemaakt van: 78% Gerehydrateerd SOJA-EIWIT, zonnebloemolie, sheavet, verdikkingsmiddel: E407a/E461/E464, natuurlijk aroma, maltodextrine, azijn, psylliumvezels, glucosestroop, gehydrolyseerd SOJA-EIWIT, karamel (glucosestroop, suiker), specerijen, antioxidant: E300/E330, suiker, kleurend concentraat (paprika, rettich, rode bieten, wortel), zout, kaliumchloride, natuurlijk ui-aroma, tijm, ijzer, vitamine B12

Vegetarische hamburger: 8,7
Voor de veganisten: Yesss! de Vegetarisch hamburger bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de Vegetarisch hamburger bevat ook geen gluten, ook een Go!

Vegetarische hamburger – 2,99 – Alleen verkrijgbaar bij Plus

Heb jij de Vegetarische Hamburger van Plus al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vegetarische hamburger van Plus
Article Name
Vleesvervanger getest: Vegetarische hamburger van Plus
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien. Vandaag testen we de Vegetarische hamburger van Plus.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!