Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! In dit artikel testen we de vegetarische paté van Zonnatura.

Zonnatura vegetarische paté
Zonnatura heeft al een tijdje twee soorten vegetarische paté in het assortiment. Wij hadden ze nog niet eerder getest dus daar was het de hoogste tijd voor. Wij testen dit keer de naturel variant van de vegetarische paté. Zonnatura heeft naast een naturel paté ook nog een paté met Provençaalse kruiden. Beide soorten paté zijn helemaal biologisch en bevatten geen allergenen.

Smaak, structuur en toepassing
Net als ‘normale’ paté is de vegetarische paté van Zonnatura verpakt in een klein blikje. Door de deksel die erop zit is de verpakking ook nadat je het blik opent gewoon hersluitbaar. Als je het blik opent zie je meteen dat de paté wat lichter is van kleur, het is eerder lichtroze dan de lichtbruine kleur die we gewend zijn van paté. De geur van de vegetarische paté is lastig te omschrijven, maar komt eigenlijk wel redelijk in de buurt van her origineel. De structuur van deze paté is wat zachter en lijkt wat meer op zuivelspread dan een paté. En dan natuurlijk het belangrijkste onderdeel: de smaak. De smaak van de vegetarische paté is prima. Het is niet fantastisch, maar zeker ook niet vies. Het enige dat wij wat minder vinden is de nasmaak. Al met al is het een redelijk goede vegetarische paté.

Voedingswaarden
De vegetarische paté van Zonnatura bevat water, voedingsgist, kokosolie, aardappelzetmeel, plantaardig eiwit (van zonnebloempitten), zeezout, zonnebloemolie, tomatenpuree. 1 verpakking (125 g) bevat 227,5 kcal, 17,5 g verzadigde vetzuren, 1,87 g zout en 5,75 g eiwitten.

Vegetarische paté: 6,5
Voor de veganisten: Yesss! de Vegetarisch paté bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: De Vegetarisch paté bevat ook geen gluten, ook een Go!

Vegetarische paté – €2,99 – o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Coop, Dirk en Jumbo

Heb jij de Vegetarische paté van Zonnatura al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vegetarische paté van Zonnatura
Article Name
Vleesvervanger getest: Vegetarische paté van Zonnatura
Description
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft groeien en daar zijn wij natuurlijk blij mee! Vandaag testen we de paté van Zonnatura. 
Author