Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (4 stemmen)

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Krokante Schnitzels van Vivera.

Vivera Krokante Schnitzels
Albert Heijn heeft het vegaschap uitgebreid met maar liefst 50 nieuwe producten! Een van deze parels is de Vivera Krokante Schnitzel. Wij waren erg nieuwsgierig of deze schnitzel in de buurt zou komen van de traditionele versie! Jij ook? Lees dan snel verder voor onze review.

Smaak, structuur en toepassing
Wij hebben de Krokante Schnitzel volgens de instructies op de verpakking bereid in de pan. We aten ‘m in combinatie met een frisse salade om de schnitzel volledig tot zijn recht te laten komen. Qua structuur lijkt de Krokante Schnitzel aardig op een echte schnitzel. De binnenkant is stevig en de buitenkant werd goed krokant bij het bakken, dat was erg lekker! Op de verpakking staat een bereidingstijd van ca. 6 minuten in de pan, dit zou iets langer mogen op middelhoog vuur. Qua smaak is de Krokante Schnitzel vergelijkbaar met dat van een kipschnitzel.

Voedingswaarden
Per 100 gram bevat de Krokante Schnitzel 203 kcal, wat aan de hoge kant is. De Krokante Schnitzel bevat 1,4 g zout en dat is boven de aanbevolen grens van 1,1 g. Verder bevat het product 1,4 g suiker en 0,8 g verzadigd vet. Hij bevat 14 g eiwit en 5 g vezels, wat niet slecht is. Daarnaast bevat de schnitzel ook nog ijzer en vitamine B12.

De Krokante Schnitzel is gemaakt van: 65% gerehydrateerd SOJA- en TARWE-EIWIT,cornflakes (mais, suiker, zout, GERSTEMOUTEXTRACT),zonnebloemolie, water, TARWEZETMEEL, azijn, verdikkingsmiddel(methylcellulose), TARWEBLOEM, natuurlijke aroma’s, zeezout, kruidenen specerijen, aardappelvezels, zout, uienpoeder, knoflookpoeder,maïszetmeel, maltodextrine, ijzer, vitamine B12.

Vivera Kroket Burger: 8,5
Voor de veganisten: De Vivera Krokante Schnitzel is helemaal plantaardig, een go dus! 
Voor de glutenallergie: De Vivera Krokante Schnitzel bevat glutenbevattende granen, haver en tarwe. Helaas dus niet geschikt als je een glutenallergie hebt.

Vivera Krokante Schnitzel – €2,69 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan en hoe eet je ‘m het liefst? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vivera Krokante Schitnzels
Article Name
Vleesvervanger getest: Vivera Krokante Schitnzels
Description
We testten de vegan Krokante Schnitzel van Vivera. Wij vertellen je graag wat wij ervan vonden qua voedingswaarden, smaak en structuur!
Author