Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Kroket Burger van Vivera.

Vivera Kroket Burger
Albert Heijn heeft het vegaschap uitgebreid met maar liefst 50 nieuwe producten! Een van deze parels is de Vivera Kroket Burger. We waren heel erg benieuwd naar deze vleesvervanger. Wij konden namelijk niet wachten om weer van een broodje kroket te genieten! Jij ook niet? Lees dan snel verder voor onze review!

Smaak, structuur en toepassing
Wij hebben volgens de verpakking de kroketburger in de Airfryer bereid. Ook aten we ‘m natuurlijk op een broodje. Qua structuur lijkt de Kroket Burger aardig op de echte kroket. De binnenkant was minder smeuïg, de smaak was neutraal. Op de verpakking staat 6-8 minuten in de Airfryer, maar dat kan iets langer zodat de buitenkant nog iets krokanter wordt en de binnenkant zachter. De binnenkant mag van ons wat pittiger van smaak, maar hij is zout genoeg!

Voedingswaarden
Per 100 gram bevat de kroketburger 201 kcal, wat aan de hoge kant is. De kroketburger bevat 1,5 g zout en dat is boven de aanbevolen grens van 1,1 g. Verder bevat de burger 1,8 g suiker en 1 g verzadigd vet. De burger bevat 8 g eiwit en 3,4 g vezels, wat niet slecht is. Daarnaast bevat de burger ook nog ijzer en vitamine B12.

De Kroket Burger is gemaakt van: 44% gerehydrateerd SOJA- en TARWE-EIWIT, water, paneermeel (TARWEBLOEM, kleurstoffen (karamel, annatto norbixine), zout), zonnebloemolie, aardappelzetmeel, aardappel, TARWEVEZELS, champignons, aroma, glucosestroop, azijn, SOJA-EIWIT, natuurlijke aroma’s, TARWEZETMEEL, verdikkingsmiddelen (methylcellulose, xanthaangom), SOJABLOEM, zeezout, specerijen, uienpoeder, raapzaadolie, zout, knoflookpoeder, maltodextrine, vitamine B12.

Vivera Kroket Burger: 7,0
Voor de veganisten: De Vivera Kroket Burger is helemaal plantaardig, een go dus! 
Voor de glutenallergie: De Vivera Kroket Burger bevat glutenbevattende granen, haver en tarwe. Helaas dus niet geschikt als je een glutenallergie hebt.

Vivera Kroket Burger – €2,59 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vivera Kroket Burger
Article Name
Vleesvervanger getest: Vivera Kroket Burger
Description
We testten de Vegan Kroket Burger van Vivera. Wij vertellen je graag wat wij ervan vonden qua voedingswaarden, smaak en structuur!
Author