Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige chicken tenders
Karlijn Swaen

Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige chicken tenders

donderdag 14 juli 2022
Het vleesvervangers aanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Plantaardige chicken tenders van Vivera.

Smaak, structuur en toepassing
De Plantaardige chicken tenders zitten in een verpakking van vier stuks en lijken erg op de dierlijke variant. Wij waren dan ook erg benieuwd naar de smaak en textuur! De Plantaardige chicken tenders kunnen op drie manieren worden bereid: in een koekenpan, in de oven of in de airfryer. Om het onszelf vandaag even makkelijk te maken kiezen wij ervoor om deze vleesvervanger te bereiden in de oven. We warmen de oven voor op 225 graden en bakken de Plantaardige chicken tenders voor 6 minuten. Tegen de tijd dat de oven het seintje gaf dat de 6 minuten voorbij waren, was onze keuken gevuld met een heerlijke kruidige geur. De Plantaardige chicken tenders waren nog wat slap, maar wanneer deze iets afkoelden werden ze meer crispy. De smaak en structuur is bijna exact aan de dierlijke chicken tenders, iets wat wij erg knap vinden! Je proeft het gebruik van de kruiden terug bij elke hap, erg lekker!

Voedingswaarden
De Plantaardige chicken tenders zijn verpakt per 200 gram. Per 100 gram bevatten deze tenders 202 kcal, waarvan 7,6 gram vetten. Hiervan is slechts 0,9 gram verzadigd vet, wat betekent dat er meer goede vetten in zitten. Per 100 gram bevatten deze Plantaardige chicken tenders 16 gram koolhydraten, waarvan 2,4 gram suikers. Deze vleesvervanger is een bron van vezels, want per 100 gram bevat het maar liefst 4,0 gram voedingsvezels. Als laatste bevatten de tenders 15 gram aan eiwitten en 1,4 gram zout. Deze vleesvervanger is verrijkt met ijzer en vitamine B12!

Ingrediënten
De Plantaardige chicken tenders zijn gemaakt van 64% gerehydrateerd SOJA- en TARWE-EIWIT, paneermeel (TARWEMEEL, suiker, zout, specerijen, knoflookpoeder, uienpoeder, paprika extract, gist, voedingszuur (citroenzuur)), zonnebloemolie, water, azijn, natuurlijke aroma's, verdikkingsmiddel (methylcellulose), TARWEZETMEEL, TARWEMEEL, maïsmeel, zout, knoflookpoeder, ui, uienpoeder, maltodextrine, suiker, gedroogde glucosestroop, rookaroma, dextrose, specerijen, gistextract, ijzer, tomatenpoeder, paprika extract, specerijextract, kruidenextract en vitamine B12.

De Plantaardige chicken tenders van Vivera: 8,5
Voor de veganisten: De Plantaardige chicken tenders zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Plantaardige chicken tenders bevatten wel gluten, een no-go dus!


Plantaardige chicken tenders van Vivera – €2,99 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

1 Reacties

Geachte dames/heren, Ik koop al lang geen vleesproducten meer voor eigen consumptie i.v.m. het feit dat vlees afkomstig uit de bio-industrie niet zo gezond is voor je lichaam en ook vanwege het onvoorstelbare dierenleed in deze sector en met name in de slachthuizen! Ik heb sinds enige tijd ook ontdekt dat er hoe langer hoe meer uitstekende vegetarische/veganistische vlees- en visvervangers te koop zijn. Vis durf ik ook nauwelijks nog te eten i.v.m. de zware vervuiling van de oceanen (plastic, kwik, zware giftige metalen, microplastics e. z. v.). Ik ben op weg om alleen maar nog vegetarische producten te kopen, voor mijn gezondheid, voor het milieu en voor een groenere en leefbare planeet aarde! Hoogachtend, de heer H.T.J. Beelaerts van Blokland

11:35 19 januari 2024

Hi H.T.J. Beelaerts van Blokland, Wat fijn om te lezen dat jij steeds meer vegetarisch gaat eten en door heeft hoe goed sommige vleesvervangers zijn! Let wel een beetje op het zoutinname en probeer af en toe ook zonder vleesvervangers te koken. Liefs, Karlijn

11:35 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.