Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Plantaardige Spicy Drumsticks van Vivera.

Smaak, structuur en toepassing
Drumsticks zonder kluiven, dat is wat Vivera voor alle vegetariërs en veganisten mogelijk wilt maken! Wij zijn hier natuurlijk enorme voorstander van en zijn dan ook erg benieuwd naar dit product. In de verpakking zitten vier drumsticks, allemaal in de vorm zoals we dat van dierlijke varianten gewend zijn. Je kunt deze plantaardige vleesvervanger op drie verschillende manieren bereiden: in de pan, in de oven en in de airfryer. Wij kiezen ervoor om de Spicy Drumsticks voor 7 minuten in een voorverwarme airfryer op 200 ℃ te bereiden. We hopen dat ze zo lekker knapperig worden! Na 7 minuten openen wij de airfryer en vult de keuken zich met een heerlijke kruidige geur, dit maakt ons benieuwd. De textuur van deze vleesvervanger is ontzettend prettig en de smaak ik enorm goed. Niet té spicy, maar wel lekker gekruid!

Voedingswaarden
De Plantaardige Spicy Drumsticks zitten in een verpakking van 216 gram. Per 100 gram bevatten de drumsticks 185 kcal, wat gemiddeld is. Deze vleesvervanger bevat 8,6 gram vet, waarvan 0,8 gram verzadigd. Koolhydraten zijn aanwezig per 9,3 gram, waarvan maar 0,7 gram bestaat uit suiker! Deze vleesvervanger mag zichzelf rijk aan vezels noemen met 5,3 gram per 100 gram. De Spicy Drumsticks bevatten 15 gram eiwitten en 1,4 gram zout. Dat laatste hadden we wel verwacht in verband met de kruidige smaak. Let dus wel een beetje op je zoutinname. De Plantaardige Spicy Drumsticks zijn verrijkt met ijzer en vitamine B12, altijd fijn!

Ingrediënten
Deze vleesvervanger bestaat uit 69% gehydrateerde plantaardige eiwitten (water, 15% SOJA-EIWIT, 2,5% TARWE-EIWIT), paneermix (TARWEBLOEM, mais, zout, suiker, water, gist, kruiden, specerijen, GERSTEMOUTEXTRACT, zonnebloemolie, tomatenpoeder, paprika, uienpoeder, knoflookpoeder, zeezout), plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad in wisselende verhoudingen), water, zetmeel (bevat TARWE), azijn, verdikkingsmiddel (methylcellulose), TARWEBLOEM, natuurlijke aroma’s, verlaagd natrium zout, kruiden, specerijen, aardappelvezels, zout, uienpoeder, knoflookpoeder, ijzer, vitamine B12

Vivera Plantaardige Spicy Drumsticks: 8,7
Voor de veganisten: De Spicy Drumsticks zijn 100% plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De Spicy Drumsticks bevatten gluten, een no-go dus! 

Vivera Plantaardige Spicy Drumsticks – €3,35 – verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige Spicy Drumsticks
Article Name
Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige Spicy Drumsticks
Description
Vandaag testen wij de Plantaardige Spicy Drumsticks van Vivera. Niet té spicy, maar wel lekker gekruid! Ga jij deze proeven?
Author