...

Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige zalmfilet

door | 7 apr 2022 | vis, Vivera, Vleesvervangers

Print Friendly, PDF & Email

Het aanbod aan vleesvervangers in de supermarkt blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de plantaardige zalmfilet van Vivera.

Smaak, structuur en toepassing
Je kan de plantaardige zalmfilet op drie manieren bereiden: in de oven, in de airfryer of in de pan. Wij kozen voor dit laatste en zagen hoe de filet in 8 minuten steeds donkerder kleurde. De geur die zich ondertussen verspreidde deed ons denken aan echte vis. De filet lijkt onbereid niet erg op zalm, maar zodra deze uit de pan komt zie je een donkerdere kleur die meer wegheeft van een ‘echte’, bereide filet. Door het knapperige korstje, de visachtige structuur aan de binnenkant en de geur, heb je het idee dat je zalm eet! Wij aten de plantaardige zalmfilet in combinatie met een romige pasta en broccoli, maar de filet is ook zeer geschikt om te combineren met aardappeltjes en je favoriete groenten.

Voedingswaarden
De plantaardige zalmfilet van Vivera bevat per 100 gram 207 kcal, waarvan 13 gram vetten, 6,8 gram koolhydraten en 2,9 gram vezels. Ook bevatten de filets 15 gram eiwitten en 1,1 gram zout. Dit laatste is precies evenveel als de aanbevolen maximumgrens van de hoeveelheid zout in een product.

Ingrediënten
De filet bestaat uit 76% gehydrateerd plantaardig eiwit (water,20% TARWE-EIWIT, zonnebloemolie, erwteneiwit, azijn, natuurlijkearoma’s, lijnzaadolie, TARWEVEZELS, verdikkingsmiddel (methylcellulose), maltodextrine, stabilisator (natriumalginaat),aardappelvezels, verlaagd natrium zout, water, zout, kleurstof (bietenrood),conserveermiddel (natriumdiacetaat), ijzer, vitamine B12.

De plantaardige zalmfilet van Vivera: 8
Voor de veganisten: De zalmfilet is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De zalmfilet bevat gluten, een no-go dus!

 Vivera Plantaardige zalmfilet – €3,49 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Summary
Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige zalmfilet
Article Name
Vleesvervanger getest: Vivera Plantaardige zalmfilet
Description
Wij testten de plantaardige zalmfilet van Vivera en vertellen je alles over de structuur, smaak, toepassing en de voedingswaarden!
Author
Caroline Prins

Caroline Prins

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Caroline heeft een passie voor schrijven, reizen en fotografie. Haar grootste hobby: lekker (plantaardig) eten met vrienden! Op reis gaat Caroline op zoek naar de meest fotogenieke, onontdekte tentjes en plekjes van de stad.
Caroline Prins

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt