Vleesvervanger getest: BUMI Indian tempeh
Karlijn Swaen

Vleesvervanger getest: BUMI Indian tempeh

donderdag 13 oktober 2022
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij de Indian tempeh van BUMI.

Smaak, structuur en toepassing
De Indian tempeh van BUMI is verpakt in een verpakking van 175 gram. Deze tempeh is gemaakt van Franse lupinebonen en al voorgebakken en gemarineerd. Eigenlijk zou je deze stukjes tempeh dus uit het vuistje kunnen eten. Toch wilden wij ze nog even opwarmen in een koekenpan. Na ongeveer twee minuten bakken op middelhoge temperatuur begon de keuken zich te vullen met een heerlijke Indische kruidige geur! Tijdens het proeven komt de smaak van de kokos en kurkuma goed naar voren. De textuur van deze Indian tempeh van BUMI is zachter dan wij gewend zijn van tempeh, maar dit wil niet zeggen dat we het niet lekker vinden. Wij denken dat dit product perfect is voor in een curry of in een wrap.

Voedingswaarden
De BUMI Indian tempeh bevat per 100 gram 213 kcal, wat een normale hoeveelheid is voor een vleesvervanger. De tempeh bestaat voor 11,9 gram uit vet, waarvan maar 2 gram verzadigd vet. Dit product is dus hoog in onverzadigde vetten, goed nieuws dus! De Indian tempeh bestaat voor 8,3 gram uit koolhydraten, waarvan 1,7 gram suiker. Wat verrassend laag is voor een vleesvervanger, is het zoutgehalte. Met 0,9 gram zout per 100 gram, is dit een van de weinige vleesvervanger die onder de aanbevolen grens van 1,1 gram zout zit. Ook over de vezels en eiwitten zijn wij te spreken. De 12,2 gram vezels en 19 gram eiwit per 100 gram maakt dat wij fan zijn van de BUMI vleesvervanger!

Ingrediënten
LUPINE tempeh 71% (gefermenteerde LUPINEbonen*, water, Rhizopus cultuur), tomaat,*, zonnebloemolie*, kokosmelk* 4% (kokos*, water), gember*, dadels*, citroensap*, ui*, zeezout, kruiden*, specerijen*, MOSTERDzaad*, kurkuma* 0,2%, verdikkingsmiddel: guarpitmeel*. * van biologische teelt. Kan sporen van gluten, noten, ei, sesam, selderij, soja en melk bevatten.

BUMI Indian tempeh: 7,2
Voor de veganisten: De BUMI Indian tempeh is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De BUMI Indian tempeh kan sporen bevatten van gluten, een no-go dus! 

BUMI Indian tempeh – €4, 69 – verkrijgbaar bij o.a. Ekoplaza

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.