Print Friendly, PDF & Email

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de Zigeuner schnitzel van Vivera!

IMG_8106Vegetarische schnitzel van Vivera
Vivera is een vleesvervangermerk dat al sinds mijn geboortejaar 1990 vleesvervangers maakt! Hierbij hebben ze zowel vegetarische producten, als 100% plantaardig, als biologisch en op basis van lupine. Onlangs hebben ze hun hele collectie voorzien van nieuwe verpakkingen, dus ze zijn niet meer te missen in het schap. Deze week testte ik de zigeuner schnitzel, een super intrigerende naam. De schnitzel is behoorlijk groot en kleurrijk gepaneerd. Ik ben benieuwd!

Smaak, structuur en toepassing
Het eerste wat me opvalt aan de zigeuner schnitzel is dat hij goed dun is, ik hou niet zo van die enorm stevige schnitzels. Tevens is de paneerlaag niet te dik, anders wordt het al snel een beetje een meelderige hap. Verder is de paneer flink gekruid met een gevarieerde kruidenmix op basis van paprika. Dat maakt ‘m wat spannender dan andere schnitzels, maar met de bekende stevige, vezelachtige bite die een schnitzel typeert. Toch ben ik niet helemaal verkocht en vind ik de ingrediëntenlijst voor Vivera’s doen aan de lange kant. Helaas is de kleur ook niet helemaal natuurlijk, want er zit kleurstof in de paneer. Wel kan ik me voorstellen dat hij het goed zou doen op de BBQ!

Voedingswaarde
Bij een gepaneerd product heb je altijd te maken met een hogere voedingswaarde dan bij de ongepaneerde burgers. Zo bevat een pakje met twee zigeuner schnitzels van ieder 100 gram, met 200 calorieën en 0,8 gram verzadigd vet per schnitzel. Dat is best veel als je het vergelijkt met de plantaardige burgers die ik de afgelopen weken getest heb, maar tegelijk is het vergelijkbaar met iedere andere schnitzel (en zelfs iets minder). Lekker dankzij de kruiden, maar een ‘cleanere’ variant van deze schnitzel zou welkom zijn.

Voor de veganist: de schnitzel bevat kippeneiwit, dus is no go.
Voor gluten-allergie: de schnitzel bevat tarwebloem, dus is no go.

Het assortiment van Vivera wordt wisselend verkocht bij de grote supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo, de DEEN, de Vomar en de Plus.

Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.

Summary
Zigeuner schnitzel Vivera
Article Name
Zigeuner schnitzel Vivera
Author