Print Friendly, PDF & Email

Kennen jullie De Krat nog? Eerder schreef ik hier al dit artikel over. De Krat is mijn favoriete maaltijdbox van Nederland. Ze bestaan deze maand 5 jaar en hebben in die tijd grote stappen gemaakt. Want… (tromgeroffel) ze leveren sinds september dit jaar nu ook een speciaal vegetarisch krat in heel Nederland. Ik mocht hem testen en dat was een feestje.

Hoe werkt het?
De Krat maakt jouw leven een stukje makkelijker. Geen tijd om doordeweeks gezonde en gevarieerde vegetarische recepten uit te zoeken, boodschappenlijstjes te maken en de kwalitatief hoogstaande ingrediënten bij elkaar te sprokkelen bij markten en speciaalwinkels? Dan biedt De Krat de ideale oplossing. De Krat staat garant voor eerlijke en goede producten, van het seizoen, lokaal gekweekt en duurzaam geproduceerd – direct van de boer bij jou op tafel, en kijk hier eens wat voor een boeren! De gemakskrat gaat hierin nog een stapje verder en levert jou een maaltijdbox met daarin alle ingrediënten voor drie snelle en gezonde maaltijden voor 2, 3 of 4 personen. Hoef jij niet na te denken, alleen te koken en samen met je gezin te genieten van een gerecht van het seizoen.

Week- of weekend kratten
De Krat levert twee soorten vegetarische kratten: het gemakskrat met drie eenvoudige maaltijden inclusief recepten zoals hierboven beschreven. Deze wordt op maandagavond in heel Nederland bezorgd. Daarnaast heeft De Krat ook een speciaal vegetarisch weekendkrat. Dit is een culinaire foodbox met 7 à 8 verschillende groenten, één vleesvervanger of plantaardig gestremde kaas, een extraatje en een ambachtelijk brood. Ook hierbij worden verschillende inspiratierecepten geleverd, uiteraard kan je ook zelf lekker creatief aan de slag. Deze wordt geleverd van donderdagavond tot en met zondagochtend. Dus wil jij ontzorgd worden doordeweeks of juist verwend in het weekend? Het kan allebei.

IMG_4835      IMG_4827

Mijn eerste weekkrat
Zoals sommige van jullie wel weten heb ik een loeidrukke baan. Op dit moment werk ik heel hard aan dit gave project waardoor ik regelmatig lange avonden achter mijn bureau te vinden ben. Als ik dan eenmaal thuis kom doordeweeks zakt de moed om te koken mij in de schoenen en maak ik me er te vaak vanaf met een salade met wat geroerbakte groenten, een soepje of zelfs yoghurt met muesli – ahum ga je schamen hippe vegetariër. Deze week was dat wel even anders! Ik kwam om 20.15 thuis, sloeg mijn De Krat receptenboekje open en werd gelijk vrolijk van de introductie: “Beste Krat Chef!”. Ik koos een van de drie maaltijden, haalde de ingrediënten uit de krat, woog het af, zette het op en zo had ik in enkele stappen een comfort Mac Cheese Broccoli op tafel. Eigenlijk totaal geen recept voor mij, maar de macaroni bleek een en al jeugdsentiment en in combinatie met de broccoli waarbij de stelen gebruikt worden om een quasi healthy kaassaus te maken vond ik het een origineel en verrassend recept. Ook voor de andere dagen had ik nog een kruidige zuurkoolschotel met La Ratte aardappelen en vegetarische Bratwurst van De Vegetarische Slager in het vooruitzicht en een pompoenrisotto met raapstelen, feta en pompoenpitten. Wat een luxe! En hierbij moet gezegd worden: ik vind De Krat in hun Vega Gemakskrat uiterst secuur want jawel, alle kazen zijn plantaardig gestremd en daar wordt lang niet altijd rekening mee gehouden. Dus petje af hiervoor!

IMG_4833      IMG_4875

Praktische zaken?
Dan nog even de praktische zaken. De Krat werkt met een flexibel abonnementssysteem: je kiest een soort krat en laat hem elke week, elke 2 weken of elke maand bij jou thuisbezorgen. Als je een krat bestelt krijg je een eigen account op Mijn Krat, daar kan je alles makkelijke zelf regelen, bijvoorbeeld één of meerdere kratten overslaan vanwege vakantie of een weekendje weg. De Krat hanteert géén opzegtermijn en je kan er ook voor kiezen om het eenmalig te proberen. Afhankelijk van je postcode kan je voor een bezorgmoment kiezen. Dit is mogelijk in héél Nederland, uitgezonderd de Waddeneilanden en Zeeuws Vlaanderen. De Vega Gemakskrat kost voor 2 personen 37 euro per week en voor 4 personen 57 euro per week. Hiervoor ontvang je dus alle verse ingrediënten voor drie kant-en-klare maaltijden bij je thuis.

De Krat, www.dekrat.nl

Ben jij benieuwd geworden naar de Vega Gemakskrat? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geen zin om te koken? Vega Gemakskrat!
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!