Print Friendly, PDF & Email

Anderhalf jaar geleden deelden wij een artikel waarin we je alles vertelden over de nieuwe vleesvervanger: jackfruit. Na duizenden vragen over de verkrijgbaarheid van jackfruit, zijn wij ontzettend enthousiast om te kunnen vertellen dat jackfruit vanaf nu ook in de supermarkt te vinden is! Daarnaast hebben wij de arapa ondekt, een luchtig broodje van maismeel, hier lees je alles over arepa’s. Wij doken de keuken in en creëerden dit recept met een Zuid-Amerikaanse twist: pulled jackfruit arepa’s met salsa verde.

Ingrediënten
voor 4 personen
voor de arepa’s:
300 g voorgekookt wit maismeel
450 ml water
zonnebloemolie
zout en peper

voor de pulled jackfruit:
565 g Fairtrade Original jackfruit
2 el honing
1 tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
½ tl knoflookpoeder

Voor de salsa verde:
1 groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
½ ui fijngesneden
2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
2 el kappertjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 citroen, het sap
50 ml extra vierge olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

Voor de pulled jackfruit:

  1. Haal het jackfruit uit blik, spoel af onder koud water en verwijder de harde stukjes. Het zachte gedeelte van jackfruit kun je uit elkaar trekken, waardoor je een pulled effect krijgt.
  2. Meng in een kom de honing, een scheutje zonnebloemolie, paprikapoeder, cayennepeper en knoflookpoeder. Voeg hier de pulled jackfruit aan toe en meng alles goed door elkaar. Zet het mengsel apart en laat bij voorkeur 2-3 uur marineren.
  3. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de pulled jackfruit tot deze krokant is geworden.

Voor de salsa verde:

  1. Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een keukenmachine en blend tot een geheel.

Voor de arepa’s:

  1. Doe het water in de kom en voeg beetje bij beetje het voorgekookt wit maismeel toe. Kneed de massa tot een deeg en breng op smaak met zout. Verdeel het deeg in vier of acht porties, afhankelijk van of je twee kleine of één grote arepa per persoon wilt serveren. Maak balletjes van het deeg en maak deze met je hand plat totdat het deeg ongeveer een dikte heeft van 1 cm.
  2. Bak de arepa’s in de koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur, ongeveer 5-6 minuten per kant tot deze goudbruin zijn, of grill ze tussen een ingevette contactgril 3-4 minuten aan beide kanten. Haal de arepa’s uit de pan/contactgril, snijd ze doormidden en vul met de pulled jackfruit en garneer met de salsa.

Smakelijk!

Doe samen met ons mee met de #jackfruitchallenge en verras ons met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pulled jackfruit arepa’s met salsa verde
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!