Print Friendly, PDF & Email

Dit zijn de best gelezen artikelen van De Hippe Vegetariër van 2016. Jullie favorieten dus! Wij hopen jullie in 2017 net zoveel inspiratie te mogen geven!

Top 5: Snelle vegetarische dinerrecepten
Soms zijn we allemaal een beetje inspiratieloos, zeker als we elke dag voedzame en spannende gerechten op tafel willen zetten. Om niet iedere avond hetzelfde te eten is afwisseling meer dan welkom! Daarom hebben we onze persoonlijke top 5 op een rijtje gezet van snelle vegetarische diner recepten. Deze gerechten hebben wel één ding gemeen. Ze zijn snel, makkelijk, creatief en vegetarisch.Zelf blijf ik me dagelijks verbazen over de veelzijdigheid van de vegetarische keuken. Je kan zoveel creatieve, smaakvolle en snelle gerechten maken met groenten! In deze top 5 vind je voor ieder wat wils: rijstsalade, curry, noedelsalade, pasta en risoni. Vooral dit laatste graan is ontzettend verrassend om mee te koken. Enjoy!

Rode linzensoep
Vorige week was het zomer en deze week is het weer behoorlijk koud! Niet getreurd, want dat betekent dat we weer even kunnen genieten van onze favorieten voor de koude dagen. Deze hartverwarmende rode linzensoep met tomaat en wortel is zelf al heel lekker, maar wordt nog net even specialer met de kruidige yoghurtsaus! Dip je ciabatta erin, en genieten maar!

 

 

Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsausje
Voor de vulling van een wrap kan je oneindig combineren met verschillende ingrediënten. Deze Griekse versie met hummus en gegrilde groenten is een echte aanrader! Voor wat extra frisheid kan je er nog een yoghurtsausje bijmaken. Makkelijk te bereiden en ideaal voor de lunch, om mee te nemen of als avondmaaltijd.

 

 

Top 5: Vegetarische lunchrecepten
Het leuke van de lunch is dat je er alle kanten mee op kunt! Van simpel en snel tot uitgebreid en gevarieerd. Als je de tijd hebt kan je echt iets lekkers in elkaar zetten, terwijl je met de juiste voorbereiding ook iets verrassends en gezonds kan meenemen voor onderweg. Hier mijn top 5 voor verschillende momenten. Welke past bij jou?

 

 

Top 5: Vegetarische recepten met courgette
Courgette is een van mijn lievelingsgroenten uit de vegetarische keuken omdat je er zoveel mee kan. Naast dat je hem rauw kan eten, kan wokken, roosteren of kan laten meekoken kan je hem gebruiken in de meest verschillende gerechten: rauw als spagetti, lasagne of carpaccio, gekookt in een groentepotje, geroosterd in een wrap of zelfs als soep. Dit is mijn courgette-top-5! Wat is jouw lievelingsgroente?

 

 

Wat was jouw favoriet van 2016? En wat zou je graag in 2017 willen lezen? Laat het ons weten in een reactie op de website of via een berichtje op Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
De beste vegetarische artikelen van 2016 van De Hippe Vegetariër
Article Name
De beste vegetarische artikelen van 2016 van De Hippe Vegetariër