Print Friendly, PDF & Email

In aanloop naar de kerstdagen zijn de voorbereidingen op het kerstdiner in volle gang. Vorige weken behandelden we het voor- en hoofdgerecht, dus je raadt het al: nu is het tijd voor het dessert! Veel mensen vragen zich af hoe ze hun feestelijke diner met een knaller af kunnen sluiten. Wij hebben daarom de 4 belangrijkste aandachtspunten voor het dessert voor jou op een rijtje gezet.

Kies voor iets origineels!
We kennen het allemaal: na het brainstormen over een heerlijk voor- en hoofdgerecht hebben we weinig inspiratie over voor het dessert. IJs? Tiramisu? Chocolademousse? Onwijs lekkere opties, natuurlijk, maar jouw diner verdient een kers op de taart, toch?! Niet letterlijk trouwens, die taart kan je beter bewaren voor bij de koffie. Maar wat dan wel? In ons nieuwe Veggie Christmas e-book geven wij jou, door middel van 5 dessertrecepten, inspiratie voor een volwaardige afsluiter van jouw diner. Download ‘m hier!

Zoet of hartig?
Om voor iets origineels te kunnen kiezen, is het handig om eerst te bepalen of je voor een zoet of een hartig dessert gaat. Een hartig dessert? Dat klinkt best gek, toch? Maar denk maar eens aan een kaasplankje! Die zet je in een handomdraai op tafel en heeft een luxe imago. Je kan er ook voor kiezen om zoet en hartig met elkaar te combineren, door bijvoorbeeld wat fruit bij de kaasplank te serveren. Je kan in je keuze voor zoet of hartig mee laten wegen hoe de rest van het diner is opgebouwd. Na een machtig hoofdgerecht, kan het prettig zijn om de avond af te sluiten met een licht dessert. Een voorbeeld hiervan kan ijs zijn (daar is ‘ie weer!) met eventueel wat fruit. Heb je een vrij licht diner gehad? Dan mag het dessert natuurlijk best wat zwaarder zijn!

Laat de opmaak het werk doen
Het gehele diner heb je alles natuurlijk mooi opgemaakt, maar hoe moet dat nu met een dessert? Allereerst zijn er ook desserts die je in glazen kunt serveren, net als voorgerechten. Een trifle is hier een perfect voorbeeld van. Op deze manier wordt het dessert al direct feestelijk gepresenteerd. Je kan er ook voor kiezen om je gerecht uit verschillende onderdelen te laten bestaan, zoals je misschien bij je hoofdgerecht ook gedaan hebt. Maak een sticky pudding met een bolletje vanille-ijs, of pak uit met een dessertplank bestaande uit mini-toetjes. Door verschillende smaken, soorten en kleuren met elkaar te combineren, ziet ook je dessert er namelijk onwijs leuk uit! Door het dessert op een leuke manier op te maken, maakt zelfs het bolletje ijs of de kant-en-klare tiramisu een luxe indruk 😉

Combineer met een lekker drankje
Om jouw dessert een extra touch te geven, kan je ervoor kiezen om er een passend drankje bij uit te zoeken. Zo kan je een samenstelling van kleine desserts misschien beter combineren met een kop koffie, terwijl dat een absolute no-go is bij de kaasplank. Daarbij kan je namelijk beter gaan voor een (alcoholvrije) dessertwijn of een zoet drankje. Over de kaasplank gesproken: in het Veggie Christmas e-book vertellen we je meer over het creëren van een perfecte kaasplank!

Welk dessert ga jij maken deze kerst? En heb jij het Veggie Christmas e-book al gedownload? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
KERST: Een feestelijk dessert serveren
Article Name
KERST: Een feestelijk dessert serveren
Description
Het is tijd voor het dessert van jouw kerstdiner! Wij hebben daarom de 4 belangrijkste aandachtspunten voor jou op een rijtje gezet.
Author