Onze 5 favoriete koekjes recepten
Lauretta Baarends

Onze 5 favoriete koekjes recepten

zaterdag 10 februari 2024

In onze voorraadkast ligt eigenlijk altijd wel minimaal één pak koekjes. Bij de koffie, als snack, als toetje; het is gewoon zo lekker! Maar wat is er nu lekkerder dan kant-en-klare koekjes? Zelfgemaakte koekjes natuurlijk! Die maken wij dan ook graag en veel. Hieronder delen we de recepten voor de koekjes die wij het liefste maken.

Madeleines


Dit klassiek Franse koekje maak je in een handomdraai, en grote kans dat je de ingrediënten gewoon thuis hebt liggen. Elke oven is anders, dus let er bij het maken van Madeleines op dat de randjes een goudbruine kleur hebben en de koekjes stevig aanvoelen. Dan weet je dat ze gaar zijn!

Roze koeken 


Mijn favoriete koek aller tijden zijn roze koeken. En die bestaan er dus ook in een volledig vegan variant. In plaats van eieren gebruiken we voor dit recept Egg replacer. Een ingrediënt wat je bij verschillende supermarkten en online kunt kopen.

Zandkoekjes


Zandkoekjes hebben vaak een makkelijk basisrecept waar je flink op kunt variëren. Bijvoorbeeld door sesamzaad, citrus en korenbloemen toe te voegen. We dompelen de koekjes als ze gebakken zijn nog even onder in de witte chocolade: goddelijk lekker!

Zandkoekjes met sesamzaad en citrusvruchten
  • 22 February 2020

Zandkoekjes met sesamzaad en citrusvruchten

  • Lauren Kreijger
Artikel bekijken

'Boter'koek met banaan


Vegan baksels in de keuken is experimenteren. En dat doen we ook met dit recept. Door de banaan is deze 'boter’koek heerlijk smeuïg. Gezoet met dadels en volledig vegan door margarine met walnootolie.

Vegan 'boter'koek met banaan, dadels en pecan
  • 08 February 2018

Vegan 'boter'koek met banaan, dadels en pecan

  • Isabel Boerdam
Recept bekijken

Chocolate chip cookies


Natuurlijk mogen tussen deze favoriete recepten de chocolate chip cookies niet ontbreken. En ja, zo'n koekje kan dus ook helemaal plantaardig. Een gezond recept, maar natuurlijk wel met chocolade!

Staat jouw favoriete koekjes recept hiertussen? Of heb jij een andere favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.