ONTBIJT
- 13 June 2018
Puur Zoet: fruitige ontbijttaartjes
Ben jij een zoetekauw, maar wil je tegelijkertijd ook op je gezondheid letten
- Mariëlle van Stek
- 13 November 2017
Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn
Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes
- Miriam Groot
- 23 October 2017
Coconut berry crumble
Het is tijd voor spannende ontbijtjes
- Miriam Groot
- 25 October 2017
Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding
Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn
- Anne Bolten
LUNCH
- 11 July 2018
Tuinbonenspread
Wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit
- Mariëlle van Stek
- 01 September 2018
Barbecue: Italiaanse crostini met gepofte aubergine
De zomer is bijna over, maar we laten de pret niet drukken
- Mariëlle van Stek
- 15 June 2018
TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote
Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam om te eten, kon ik soms al aan het begin van de straat ruiken dat mijn moeder wentelteefjes had gebakken
- Miriam Groot
- 23 April 2018
Asperge hotdogs met wortelketchup
Oranje boven
- Isabel Boerdam
- 03 February 2018
Farinata: flatbread van kikkererwtenmeel
Farinata is flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel: een heuse Italiaanse specialiteit. Dit brood is ontzettend makkelijk om te maken, glutenvrij en heerlijk bij de soep of met een pesto- of hummusdipje
- Chantal Meijer
- 03 October 2017
Vegan gehaktbrood met tomaat en seitan
Ik ben dol op gehaktbrood
- Isabel Boerdam
DINER
- 09 December 2017
Gele curry met kikkererwten, bloemkool en spinazie
Curry is zo'n fijn gerecht waar je van alles mee kan combineren
- Chantal Meijer
- 20 January 2018
Thaise rode currysoep met zoete aardappel noodels
Deze rode currysoep is een hele fijne afwisseling op normale curry
- Chantal Meijer
- 02 September 2018
Vegan lasagne met seitan gehakt en bloemkool-bechamel
De Italiaanse klassieker lasagne hebben wij in een veganistisch jasje gestoken
- Isabel Boerdam
- 08 May 2018
Broccoli couscous
Broccoli couscous is een leuke en lichte variatie op normale couscous gerechten
- Mariëlle van Stek
- 02 June 2018
Pittige vegan wrap met wasabi mayo
Deze vegan wraps met wasabimayo zijn een heerlijk pittige lunch of diner
- Isabel Boerdam
- 26 July 2018
Hawaïaanse keuken: poké bowl met pittige crispy tofu
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens
- Mariëlle van Stek
Doe jij mee aan de Vegan Challenge deze maand? Deel met ons jouw tips en ervaringen op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.