WEEKMENU 1 VEGAN CHALLENGE
Mariëlle van Stek

WEEKMENU 1 VEGAN CHALLENGE

zondag 30 september 2018
Oktober is de maand van de Vegan Challenge! De Vegan Challenge helpt je veganistisch te eten door de hele maand lang je te helpen met tips, recepten en inspiratie die je door deze vegan dagen heen loodsen. Doe jij mee? Zo kunnen we samen ons steentje bijdragen aan onze planeet. Omdat het misschien lastig kan zijn om opeens veganistisch te gaan eten, helpen wij je een handje op weg. Wij delen de hele maand elke zondag zeven ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Dan kun jij gemakkelijk je eigen plantaardige weekmenu samenstellen!

ONTBIJT



Puur Zoet: fruitige ontbijttaartjes
  • 13 June 2018

Puur Zoet: fruitige ontbijttaartjes

Ben jij een zoetekauw, maar wil je tegelijkertijd ook op je gezondheid letten

  • Mariëlle van Stek
Artikel bekijken


trending-3-x-watermeloen-pizza/

top-5-lijstjes/top-5-overnight-oats/

Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn
  • 13 November 2017

Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes

  • Miriam Groot
Artikel bekijken


Coconut berry crumble
  • 23 October 2017

Coconut berry crumble

Het is tijd voor spannende ontbijtjes

  • Miriam Groot
Artikel bekijken


Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding
  • 25 October 2017

Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn

  • Anne Bolten
Artikel bekijken


LUNCH

Tuinbonenspread
  • 11 July 2018

Tuinbonenspread

Wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit

  • Mariëlle van Stek
Artikel bekijken


Barbecue: Italiaanse crostini met gepofte aubergine
  • 01 September 2018

Barbecue: Italiaanse crostini met gepofte aubergine

De zomer is bijna over, maar we laten de pret niet drukken

  • Mariëlle van Stek
Artikel bekijken


TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote
  • 15 June 2018

TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote

Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam om te eten, kon ik soms al aan het begin van de straat ruiken dat mijn moeder wentelteefjes had gebakken

  • Miriam Groot
Artikel bekijken


Asperge hotdogs met wortelketchup
  • 23 April 2018

Asperge hotdogs met wortelketchup

Oranje boven

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Farinata: flatbread van kikkererwtenmeel
  • 03 February 2018

Farinata: flatbread van kikkererwtenmeel

Farinata is flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel: een heuse Italiaanse specialiteit. Dit brood is ontzettend makkelijk om te maken, glutenvrij en heerlijk bij de soep of met een pesto- of hummusdipje

  • Chantal Meijer
Artikel bekijken


top-5-lijstjes/top-5-groentespread/

Vegan gehaktbrood met tomaat en seitan
  • 03 October 2017

Vegan gehaktbrood met tomaat en seitan

Ik ben dol op gehaktbrood

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


DINER

3-x-avocado-buns-tempeh-burgers/

Gele curry met kikkererwten, bloemkool en spinazie
  • 09 December 2017

Gele curry met kikkererwten, bloemkool en spinazie

Curry is zo'n fijn gerecht waar je van alles mee kan combineren

  • Chantal Meijer
Recept bekijken


Thaise rode currysoep met zoete aardappel noodels
  • 20 January 2018

Thaise rode currysoep met zoete aardappel noodels

Deze rode currysoep is een hele fijne afwisseling op normale curry

  • Chantal Meijer
Recept bekijken


Vegan lasagne met seitan gehakt en bloemkool-bechamel
  • 02 September 2018

Vegan lasagne met seitan gehakt en bloemkool-bechamel

De Italiaanse klassieker lasagne hebben wij in een veganistisch jasje gestoken

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Broccoli couscous
  • 08 May 2018

Broccoli couscous

Broccoli couscous is een leuke en lichte variatie op normale couscous gerechten

  • Mariëlle van Stek
Artikel bekijken


Pittige vegan wrap met wasabi mayo
  • 02 June 2018

Pittige vegan wrap met wasabi mayo

Deze vegan wraps met wasabimayo zijn een heerlijk pittige lunch of diner

  • Isabel Boerdam
Recept bekijken


Hawaïaanse keuken: poké bowl met pittige crispy tofu
  • 26 July 2018

Hawaïaanse keuken: poké bowl met pittige crispy tofu

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens

  • Mariëlle van Stek
Recept bekijken


Doe jij mee aan de Vegan Challenge deze maand? Deel met ons jouw tips en ervaringen op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.