...

Lasagne met tomaten, cashew room en quorn gehakt

door | 8 mrt 2017 | Adv, Pasta, Recepten, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke vegetarische variant van de klassieke lasagne! Met ‘gehakt’ van Quorn, vegan bechamel op basis van cashews en tofu en tot slot een fijne tomatensaus, homemade of je favoriete potje. Heerlijk als diner, maar ook koud voor lunch en ideaal om in te vriezen.

Wat heb je nodig?
Voor 6 personen
300 gram Quorn gehakt
300 gram tomatensaus, homemade of uit je favoriete potje
300 gram vegan roomsaus, heel gemakkelijk zelf te maken
16 lasagne bladeren
25 verse basilicumblaadjes
handje verse pijnboompitten

Hoe maak je deze vegan lasagne?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de Quorn gehakt en de tomatensaus in een kom en roer goed door
3. Vet een kleine hoge ovenschaal in met olie en bouw de lasagne op. Wij maakten 4 laagjes, je kan er ook minder maken en dan grotere hoeveelheden per laag nemen.
4. Start met een laag vegan roomsaus, dan 4 lasagne bladeren, dan de helft van de tomaten-gehaktsaus met daarop 10 basilicumblaadjes, dan weer 4 lasagnebladeren, dan weer een laag vegan roomsaus, dan weer 4 lasagnebladeren, dan de rest van de tomaten-gehaktsaus met daarop 10 basilicumblaadjes, tot slot weer 4 lasagnebladeren en maak het af met vegan-roomsaus en pijnboompitten on top.
5. Bak in de oven voor 20-25 minuten totdat de lasagnebladeren zacht zijn.
6. Laat even afkoelen voordat je de lasagne serveert. Maak op met de overige basilicumblaadjes.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische lasagne met tomaten, cashew room en quorn gehakt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

4 Reacties

  1. Laura

    Hier een mislukte lasagne waarvan de bladeren niet zacht werden ‍♀️ Tips?

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Wat vervelend Laura! In dat geval zou ik de lasagne bladen voorkoken de volgende keer. Het verschilt ook per lasagneblad, als je bijvoorbeeld verse lasagnebladen gebruikt (uit het versschap) dan hoeft voorkoken sowieso niet, bij gedroogde lasagnebladen is dat soms wel handig!

      Antwoord
  2. Het lochting leven

    Dit recept zal ik zeker eens proberen. Ziet er heerlijk uit!

    Antwoord
  3. Janne

    Wat wel een beetje jammer is, is dat Quorn niet veganistisch is, het bevat ei. Dan kun je beter ander “gehakt” gebruiken. Ik vind linzen ook altijd lekker in dit soort gerechten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt