Tussen al onze recepten op ons blog, allemaal stuk voor stuk het ontdekken waard zijn, zou je wellicht niet meteen verwachten dat juist dit ene recept als absolute favoriet uit de bus komt. Maar laat je verrassen, want dit simpele recept heeft jullie harten veroverd! We nemen je mee in dit onverwachte, best gelezen recept: ons eigen recept voor zelfgemaakte pindasaus, met slechts vier alledaagse ingrediënten.
Pindasaus
Pindasaus, de saus welke niet meer weg te denken is bij de barbecue, heeft een lange reis afgelegd. Van oorsprong uit een exotisch land, naar een geliefde toevoeging in Nederlandse keukens. De grondleggers van pindasaus komen voort uit tradities, met name landen als Indonesië, Maleisië en Thailand. Toch kunnen wij ons geen Hollandse barbecue-avond voorstellen, zonder een grote bak pindasaus. Het vond zijn weg naar Nederland via de culturele en koloniale verbindingen met Indonesië en heeft sindsdien een eigen unieke plek veroverd. Van een patatje oorlog, naar een groentestick van de barbecue, het maakt alles een stuk lekkerder!
Het best gelezen recept
Maar dat dit dan ons best gelezen recept zou zijn, daar staan wij toch even van te kijken. Met de meest ingewikkelde, of meest uitgebreide recepten, blijkt het toch dat dit simpele, maar toch lekkere, recept jullie favoriet is! Het is een recept met maar vier ingrediënten en welgeteld 4 stappen in de bereiding. Waarvan stap 4 verteld hoe je het lekker eet! Is het dat dit recept het best gelezen is, doordat het product zelf word gemaakt? In plaats van uit een verpakking komt? Is het de toevoeging van sambal dat het spannend maakt? Wij zijn benieuwd! Ben jij benieuwd naar het recept? Klik dan verder!
Hoe vaak heb jij dit recept voor onze pindasaus al gemaakt en waar heb je deze het meest bij gebruikt? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties