Italia al Pomodoro: Ricottasoufflé met tomaten en paprika
Rosa Kuijpers

Italia al Pomodoro: Ricottasoufflé met tomaten en paprika

woensdag 21 maart 2018
Het recept van deze vegetarische ricottasoufflé met Italiaanse tomaten en paprika komt uit het kookboek Italia al Pomodoro. Dit kookboek staat vol heerlijke gerechten, waarbij de tomaat de hoofdrol speelt. Deze ricottasoufflé is fantastisch lekker als voorgerecht voor feestelijke gelegenheden.

Wat heb je nodig?
100 gram tomatenconcentraat met paprika (bijvoorbeeld Pomo & peperoni van Elvea of deze van de Albert Heijn)
6 eiwitten
4 eetlepels melk
400 gram ricotta
40 gram geraspte parmezaan
40 gram geraspte provolone kaas (bijvoorbeeld van Zanetti)
1 eetlepel oregano
boter om te beboteren

Hoe maak je deze ricottasouflé met tomaten en peperoni?

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop de eiwitten stevig op.
3. Meng het tomatenconcentraat met de melk en de ricotta.
3. Roer de parmezaan, de provolone en oregano hier doorheen
4. Spatel als laatste de eiwitten in het mengsel.
5. Vul beboterde soufflébakjes voor drie vierde met het mengsel en bak 20 minuten. Serveer warm.

Heb jij deze ricottasoufflé met tomaten en ricotta naar het recept van Italia al Pomodoro gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Italia al Pomodoro
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401446426
Prijs: €24,99

 

Zelf de (Franse) keuken induiken? Probeer dan eens dit recept voor hartige soufflés.

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Voor hoeveel personen is dit recept?

12:03 19 januari 2024

Hi Gaby, Bedankt voor je vraag! Ik denk dat dit een recept is voor vier personen, maar dat durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Het kookboek ligt helaas niet meer bij ons op kantoor, maar wanneer ik naar de hoeveelheden kijk zou het wel kunnen kloppen. Mocht je dit recept gaan maken, eet smakelijk! Liefs, Karlijn

12:03 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.