...

TASTY & EASY: Indiase frittata met naanbrood

door | 13 jan 2018 | Adv, broccoli, Brood, Flexitarisch, Groenteschotel, Recepten, Snel klaar, spinazie, Vegetarisch, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Europe meets Asia! Tof recept gemaakt met inspiratie uit de Spaanse en Indiase keuken. Super snel en gemakkelijk, in no time op tafel en een fijne verrassing voor het hele gezin. Ook kids zijn hier dol op (en pssst… het recept zit stiekem boordevol groenten)! Het naanbrood maakt het helemaal af… YUM!

Stiekem boordevol groenten
Ja ik zei het al even: dit recept zit stiekem boordevol groenten! En niet zomaar veel groenten, nee, 120% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Zo in één keer op je bord, hoppa, klaar ben je. Nog meer goed nieuws? Dit recept is onderdeel van de MAGGI Dagje Geen Vlees lijn en álle recepten die je daar vindt voldoen aan deze eis. Go Veggies!

Wat heb je nodig?
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Indiase Linzencurry
1 broccoli, in kleine roosjes
1 ui, gesnipperd
100 gram spinazie, gewassen
250 gram cherrytomaten, gehalveerd
1 cm gember, geschild en fijngesneden
6 eieren
250 ml halfvolle melk
2 stukken naanbrood
1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je deze Indiase frittata?
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Stap 2: Breng een grote pan met water aan de kook en kook de broccoli in ca. 5 minuten beetgaar. Klop de eieren los. Roer de kruidenmix, melk en geraspte kaas erdoor.
Stap 3: Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg gember toe en bak samen met de spinazie kort mee. Roer de cherrytomaten en broccoli erdoor.
Stap 4: Schenk het eiermengsel bij de groenten en laat op laag vuur garen tot het eiermengsel volledig gestold is.
Stap 5: Bereid de naanbroden in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

PS. Benieuwd waarom er een zakje specerijenmix in dit gerecht gaat? Ik schreef hier dit artikel over: mijn mening over koken met pakjes en zakjes.

Heb jij dit Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter met #dagjegeenvlees! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
TASTY & EASY: Indiase frittata met naanbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

8 Reacties

  1. Nienke

    Wat is het alternatief voor het Maggie zakje? Deze is helaas niet meer te koop

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Nienke,

      Jammer dat deze niet meer te koop is! In principe is dit gewoon een kruidenzakje, dus je kunt zelf kruiden toevoegen. Denk eens aan: kurkuma, koriander, komijn of een kant-en-klaar kerriepoeder. Vergeet vooral ook de knoflook en zout en peper niet!

      Eet smakelijk!

      Antwoord
  2. Annemijn

    Voor hoeveel personen is dit?

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Annemijn, ik zou zeggen voor 4-6 personen. Wanneer je grote eters aan tafel hebt zijn dit er echt 4 🙂 Anders kan je het goed door zessen delen!

      Antwoord
  3. Brenda

    Hoi, met het gevaar dat je me een zeurpiet vindt…. de frittata is volgens mij Italiaans. In Spanje maakt men tortilla, maar die gaat niet in de oven. Beide zijn gerechten die ontstonden om van de restjes nog wat lekkers te maken. Armeluisvoer dus. Ik vind het wél een heel leuk recept, dus ik ga het snel een keer maken!

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Hi Brenda, leuk om van je te horen! Hij is inderdaad heerlijk. Dit is de Indiase versie 🙂 Dank voor de achtergrond van het recept!

      Antwoord
  4. Pauline Hoogzaad

    Hoi Isabel er staat bij de ingrediënten niets over geraspte kaas. Hoeveel is er nodig?

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Hi Pauline, je hebt helemaal gelijk, excuus! Ik zou 100 gram doen. Je kan gewoon geraspte kaas kiezen of bijvoorbeeld geitenkaas, ook heerlijk. Geniet ervan!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt