...

Vegan oliebollen uit de oven

door | 26 dec 2017 | Adv, Feestdagen, Recepten, Suikervrij, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Jullie voelden hem natuurlijk al aankomen! Na de vegan & suikervrije pepernoten en de verantwoorde(re) gevulde speculaas, vandaag vegan oliebollen uit de oven. Lekker dat ze zijn! En als je het appel-rozijnenbolletjes noemt kan je ze gewoon het hele jaar door eten 😉 

Wat heb je nodig?
Voor circa 12 oliebollen

  • 250 gram bloem
  • 250 gram plantaardige kwark (of magere kwark als het niet vegan hoeft te zijn)
  • 1 flinke eetlepel Becel met walnootolie
  • 4 eetlepels aquafaba (het vocht uit een blik kikkererwten)
  • 1 eetlepel agavesiroop of ahornsiroop
  • 1 eetlepl bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram rozijnen, geweekt
  • 1 elstar appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • Poedersuiker en sterretjes 🙂

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de plantaardige kwark samen met de Becel, aquafaba en de siroop in een keukenmachine en mix tot een geheel.
  3. Weeg in een beslagkom de bloem af, voeg de bakpoeder en de kruiden toe en mix.
  4. Doe het kwarkmengsel bij de bloem en mix tot er een deeg ontstaat.
  5. Voeg de geweekte rozijnen en de kleine blokjes appel toe en kneed erdoorheen.
  6. Beleg een bakplaat met bakpapier, maak balletjes van het deeg en verdeel over de bakplaat. Uit dit deeg haal je ongeveer 12 oliebollen.
  7. Bak de oliebollen in 30 minuten gaar en goudbruin.
  8. Serveer natuurlijk met poedersuiker en sterretjes!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan oliebollen uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

3 Reacties

  1. Noah

    Zou je ook alpro soya yohurt kunnen gebruiken i.p.v. kwark of is dat te vloeibaar?

    Antwoord
  2. Joke Biesta

    Bedankt voor het recept voor veganistische oliebollen! Ik heb ze net gemaakt en ze zijn erg lekker. Het deeg was heel plakkerig, dus het was moeilijk om mooie balletjes te maken, maar het gaat ook meer om de smaak. Je hebt twee tijden vermeld voor de oven, 20 en 30 minuten. Ik heb ze 30 minuten in de oven gehad. Kan je ze invriezen?

    Antwoord
    • Rosa Kuijpers

      Beste Joke,

      Bedankt voor je bericht, wat leuk om te horen dat je de vegan oliebollen hebt gemaakt. De oliebollen zijn ook in te vriezen. Vers smaken ze op hun best, maar invriezen is ook een optie 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt